Wimbledon: Το πρόγραμμα της Παρασκευής

 
Wimbledon: Το πρόγραμμα της Παρασκευής
© AELTC
tn team Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 - 6:51

Στις 16:30 με 17:00 το απόγευμα θα ξεκινήσει ο ημιτελικός των ανδρών μεταξύ του Novak Djokovic και του Cameron Norrie, μετά και την αποχώρηση του Rafael Nadal από το τουρνουά. Το πρόγραμμα της 12ης ημέρας.

Ανανεώθηκε το πρόγραμμα της 12ης ημέρας του Wimbledon, μετά και την απόσυρση του Rafael Nadal από το τουρνουά, εξαιτίας του τραυματισμού του στους κοιλιακούς. Ο Νικ Κύργιος προκρίθηκε με walkover στον τελικό και θα γίνει μόνο ο ένας ημιτελικός για το ταμπλό των ανδρών σήμερα.

Δείτε ακόμα: Απέσυρε τη συμμετοχή του ο Nadal

Αυτός θα είναι ο ημιτελικός του Novak Djokoivc με τον Cameron Norrie, ένα παιχνίδι που έχει ξεκάθαρο φαβορί και outsider και μεταφέρθηκε πιο αργά στο πρόγραμμα, γύρω στις 16:30 με 17:00 ώρα Ελλάδας. Θα είναι το δεύτερο παιχνίδι του Centre Court, καθώς θα προηγηθεί ο πρώτος ημιτελικός του διπλού γυναικών, που θα αρχίσει στις 15:30.

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ο Djokovic, μετράει ήδη 26 διαδοχικές νίκες στο Wimbledon και διεκδικεί τον 4ο συνεχόμενο τίτλο του και 7ο συνολικά στο τουρνουά. Ταυτόχρονα διεκδικεί τον 21ο Grand Slam τίτλο του, ενώ αν κερδίσει σήμερα τον Norrie θα γίνει ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που θα έχει προκριθεί σε 32 τελικούς Grand Slams, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 31 τελικών, που μοιράζεται με τον Roger Federer.

Ο Norrie θα παίξει για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν ημιτελικό σε Grand Slam και θα γίνει ο 1ος Βρετανός που θα παίξει σε ημιτελικό στο Wimbledon μετά από 6 χρόνια, απ' όταν είχε κερδίσει τον 2ο τίτλο του στο SW19 ο Andy Murray.

Θα είναι η 2η συνάντηση των Djokovic και Norrie στο tour, με τον Σέρβο να έχει κερδίσει την πρώτη αρκετά εύκολα, με 6-2, 6-1, πέρσι στο Nitto ATP Finals στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (08/07):

Centre Court (έναρξη πρώτου αγώνα 15:30)
1) Kitchenok/Ostapenko [4] v. Krejcikova/Siniakova [2] NovaSports Prime
2)
Novak Djokovic [1] v. Cameron Norrie [9] NovaSports Prime
3) Mertens/Zhang [2] v. Collins/Krawczyk NovaSports Prime

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots