Αποσύρθηκε από το Wimbledon o Nadal (vid)

 
Αποσύρθηκε από το Wimbledon o Nadal (vid)
© AELTC
tn team Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 - 21:16

O Rafael Nadal απέσυρε και επίσημα τη συμμετοχή του από τον αυριανό ημιτελικό του Wimbledon και ο Νικ Κύργιος είναι ο πρώτος φιναλίστ του τουρνουά!

O Nadal έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης και ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί αύριο στα ημιτελικά του Wimbledon, απέναντι στον Νικ Κύργιο.

Αυτό σημαίνει ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός βρίσκεται ήδη στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, που θα είναι ο πρώτος τελικός της καριέρας του σε Grand Slam, ενώ θα περιμένει τον μοναδικό ημιτελικό της αυριανής ημέρας, μεταξύ του Novak Djokovic και του Cameron Norrie, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει εκεί.

"Σκέφτηκα καλά πριν πάρω αυτή την απόφαση και δεν έχει νόημα να συνεχίσω. Θα ρισκάρω έναν τραυματισμό που μπορεί να με αφήσει εκτός για 2-3 μήνες" είπε χαρακτηριστικά ο 36χρονος Rafa, που θα παραμείνει αήττητος σε Grand Slams διοργανώσεις φέτος, αποχωρώντας από το Wimbledon με το 19-0.

""Πήρα αυτή την απόφαση επειδή δεν θα είμαι σε θέση να είμαι ανταγωνιστικός και να κερδίσω τους 2 επόμενους αγώνες. Δεν θέλω να κάνω τα πράγματα χειρότερα, είμαι όμως πολύ λυπημένος που ήρθαν έτσι τα πράγματα", πρόσθεσε ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων.

"Συνήθως παίρνει 3-4 εβδομάδες για να αναρρώσω από τέτοιους τραυματισμούς. Αυτό θα μου επιτρέψει να συνεχίσω με το πρόγραμμα όπως ήταν. Σε μια εβδομάδα θα είμαι ήδη σε θέση να επιστρέψω στις προπονήσεις, χωρίς να σερβίρω", είπε ακόμα ο Nadal, που φυσικά από δω και πέρα ο μεγάλος στόχος του είναι τα αμερικάνικα τουρνουά στο τέλος του καλοκαιριού και φυσικά το US Open.

Θυμίζουμε πως σήμερα το πρωί ο Nadal έκανε εξετάσεις και διέρρευσε από τα ισπανικά media πως διαγνώστηκε με θλάση 7 χιλιοστών στους κοιλιακούς του. Βγήκε για να προπονηθεί και η πρώτη εντύπωση που άφησε είναι πως θα δοκιμάσει να παίξει στον αυριανό ημιτελικό, όμως απ' ότι φάνηκε δεν μπόρεσε να προπονηθεί όπως ήθελε κι έτσι πήρε την απόφαση να μην το κάνει, αφού έκρινε ότι δεν είχε τύχη για να φτάσει μέχρι το τέλος σ' αυτή την κατάσταση.

"Το σκεφτόμουν όλο το βράδυ και όλη μέρα σήμερα. Είχα μια παρόμοια εμπειρία στο US Open το 2018, όταν τελικά αναγκάστηκα να εγκαταλείψω μέσα στον ημιτελικό με τον Del Potro", κατέληξε ο Rafa.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots