Κύργιος: "Αν κέρδιζα σήμερα, θα δυσκολευόμουν να βρω κίνητρο στα επόμενα τουρνουά" (vid)

 
Κύργιος: "Αν κέρδιζα σήμερα, θα δυσκολευόμουν να βρω κίνητρο στα επόμενα τουρνουά" (vid)
© AELTC
tn team Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 - 1:03

Όπως είχε πει και πριν τον τελικό, ο Νικ Κύργιος εξήγησε πως αν κέρδιζε το Wimbledon πιθανότατα δεν θα έβρισκε κίνητρο για τα επόμενα τουρνουά του, ενώ στάθηκε στο πως αυτό το τουρνουά τον βοήθησε να καταλάβει όλα όσα πρέπει να κάνει για να φτάσει στα τελικά στάδια ενός Grand Slam.

"Είμαι πολύ απογοητευμένος. Είχα αρκετή νευρικότητα πριν από τον αγώνα. Δεν ήξερα πως θα πάει, αλλά το 1ο σετ πήγε αρκετά καλά και ένιωσα ότι είχα τον έλεγχο. Έμεινε ήρεμος, είναι περίεργο. Ένιωσα πως δεν έκανε τίποτα εκπληκτικό, απλά επέστρεψε, όπως κάνει πάντα. Στις κρίσιμες στιγμές δεν είχε ποτέ άγχος. Είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του, ποτέ δεν δείχνει αγχωμένος. Είναι συγκεντρωμένος μέχρι και τον τελευταίο πόντο του αγώνα. Πρέπει να τον συγχαρώ για τον σπουδαίο αγώνα που έκανε", είπε ο Κύργιος στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου για φέτος στο Wimbledon.

Ο Κύργιος έκανε σίγουρα το τουρνουά της ζωής του, καταφέρνοντας για δυο εβδομάδες να παίξει τένις πολύ υψηλού επιπέδου και να παραμείνει συνεπής ως το τέλος. Όπως είπε, αν κέρδιζε σήμερα μπορεί να μην κατάφερνε να βρει κίνητρο στη συνέχεια της καριέρας του, αφού βλέπει το Wimbledon ως το σημαντικότερο επίτευγμα στο άθλημα.

"Νιώθω πως αν κέρδιζα σήμερα, θα είχα προβλήματα με το να βρω κίνητρο στα επόμενα τουρνουά. Σε όλη μου τη ζωή, ακούω πως το να κερδίσεις το Wimbledon είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στο άθλημα. Δεν είμαι νέος όπως ο Sinner ή ο Alcaraz, που ήδη έχουν κάνει μεγάλα πράγματα στο tour. Εμένα μου πήρε γύρω στα 10 χρόνια να μπορέσω να φτάσω ως εδώ. Αυτό το τουρνουά με βοήθησε να καταλάβω τι πρέπει να κάνω για να διεκδικήσω μεγάλο τίτλο. Έπαιξα σε έναν τελικό Grand Slam, κόντρα σε έναν από τους καλύτερους τενίστες στην ιστορία. Στις αρχές του αγώνα, όταν κέρδισα το 1ο σετ, δεν φαινόταν καθόλου ότι αυτός ήταν ο πρώτος μου τελικός σε Grand Slam. Κατάφερα να διαχειριστώ καλά την πίεση."

Για το πόσο διαφορετικός ήταν ο Djokovic σήμερα, σε σχέση με πριν από 5 χρόνια, όταν τον είχε συναντήσει για τελευταία φορά και τον είχε κερδίσει: "Σε αγώνες best-of-five είναι πολύ καλύτερος. Οι δυο προηγούμενοι αγώνες μας ήταν σε best-of-three. Απέναντι σε παίκτες όπως ο Novak, o Rafa ή ο Roger, νιώθεις πως αν κερδίσεις το 1ο σετ, ακόμα πρέπει να σκαρφαλώσεις στο Έβερεστ για να τους κερδίσεις. Τα best-of-three παιχνίδια είναι πιο εύκολα. Αν ήμουν καλύτερος στο tie-break, θα είχα πάντως μια ευκαιρία να κερδίσω το 4ο σετ και αν το έκανα αυτό θα πηγαίναμε σε 5ο σετ. Άρχισα να νιώθω καλύτερα σωματικά προς το τέλος του αγώνα, κάτι που δεν είναι συχνό με μένα."

Για το αν ο Djokovic είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχει παίξει ποτέ: "Δεν θα το έλεγα αυτό. Όπως είπα και πριν, είχα ευκαιρία να κερδίσω αυτόν τον αγώνα. Δεν με έκανε να νιώσω τόσο άβολα όσο με έχει κάνει ο Roger Federer. O Roger σε κάνει να θες να φύγεις από το γήπεδο. Μπορεί να κάνει πράγματα που δείχνουν αδιανόητα. Δεν ξέρω αν ο Djokovic είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος. Νομίζω πως η νευρικότητα του τελικού, το ότι δεν έπαιξα ημιτελικό και το γεγονός πως δεν κοιμήθηκα καλά χθες το βράδυ, με επηρέασε αρκετά."

Για το περιστατικό με τη γυναίκα που έκανε φασαρία μέσα στους πόντους και τον αποσυντόνιζε: "Παίζω στον τελικό του Wimbledon με έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία. Δεν χρειάζομαι κάποια εντελώς μεθυσμένη να μιλάει συνέχεια μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου σετ. Όταν την είδα, κατάλαβα πως είχε πιει πολύ. Είπα στον διαιτητή ότι μιλούσε πολύ και του ζήτησα να κάνει κάτι. Δεν μπορούσε να ξέρει αν ήταν μεθυσμένη ή όχι, αλλά είτε έπρεπε να της πάρουν το ποτήρι και να της δώσουν νερό, είτε να τη διώξουν από το γήπεδο. Δεν υπήρχε άλλη λύση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots