Ανταπεξήλθε στην πρώτη δυσκολία ο Alcaraz (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © AELTC / Simon Bruty
tn team Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 - 19:29

O Carlos Alcaraz αντιμετώπισε την πρώτη του δυσκολία στο φετινό Wimbledon, καθώς λίγο έλειψε να παίξει 5 σετ με τον Nicolas Jarry, ανταπεξήλθε όμως και πήρε την πρόκριση για τους "16" καλύτερους του τουρνουά.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα είναι στον 4ο γύρο του Wimbledon o Carlos Alcaraz, ο οποίος πήρε τη νίκη επί του Jarry με 6-3, 6-7 (6), 6-3, 7-5, έπειτα από 4 ώρες μάχης στο Centre Court.

Ήταν η πρώτη δύσκολη δοκιμασία για τον 20χρονο Ισπανό φέτος στο Wimbledon, αφού όχι μόνο έχασε το 2ο σετ, στο οποίο είχε set point, αλλά βρέθηκε και πίσω με 1-4 στο 4ο σετ. Θα μπορούσε να μείνει και με διπλό break πίσω, αλλά νωρίτερα επέστρεψε από το 0-3, 15-40 και απέφυγε τα χειρότερα.

Ο Alcaraz παρουσίασε το πιο σοβαρό του πρόσωπο γιατί δεν ήθελε να μπει σε 5ο σετ με τον πολύ επικίνδυνο Χιλιανό τενίστα, με αποτέλεσμα να κάνει τελικά δυο break, στο 7ο (3-4) και στο 11ο game (6-5), γυρίζοντας εντελώς το σετ.

Αυτά ήταν τα πρώτα του χαμένα σετ στο τουρνουά, με το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης να φτάνει στην 8η διαδοχική νίκη του στο χορτάρι και τις 43 νίκες συνολικά στο tour για φέτος (43-4).

Τη Δευτέρα, ο Alcaraz θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση στα προημιτελικά του Wimbledon, απέναντι σε έναν εκ των Alexander Zverev και Matteo Berrettini.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots