H Svitolina απέκλεισε την Swiatek (vid)

 
Elina Svitolina
Elina Svitolina © AELTC
tn team Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 - 18:40

H Elina Svitolina έκανε ένα ακόμα πολύ μεγάλο παιχνίδι, άφησε εκτός συνέχειας στο Wimbledon την κορυφαία του κόσμου, Iga Swiatek, και θα επιστρέψει σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης μετά από 3 χρόνια!

Το εκπληκτικό τουρνουά συνεχίζεται για την Elina Svitolina στο Wimbledon, με την 28χρονη Ουκρανή να έχει επιστρέψει μόλις εδώ λίγους μήνες από την εγκυμοσύνη της στο tour και να διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας της.

Μετά το μεγάλo πρώτο comeback, που ήταν η πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Roland Garros, η Svitolina προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon, περνώντας μάλιστα από το Νο.1 του κόσμου, Iga Swiatek, την οποία κέρδισε με 7-5, 6-7 (5), 6-2.

Για 2η φορά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon, μετά το 2019, καθώς και για 3η συνολικά σε ένα Grand Slam, αφού είχε παίξει και στα ημιτελικά του US Open το 2019.

Μεγάλο μέρος της δουλειάς για τη νίκη της Svitolina έγινε από το 1ο σετ, όταν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 3-5 και με 4 κερδισμένα games στη σειρά να το κατακτά με 7-5.

Και στο 2ο σετ κόντεψε να κάνει κάτι αντίστοιχο η Ουκρανή, η οποία επέστρεψε από το 1-3 και προηγήθηκε με 5-4 και με 6-5. Η Swiatek έμεινε ψύχραιμη όταν σέρβιρε για την παραμονή της στο τουρνουά, έστειλε το σετ σε tie-break και εκεί ανέτρεψε το 1-4, για να το κατακτήσει με 7-5.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η Πολωνή είχε φέρει το ματς στα μέτρα της, η Svitolina είχε περισσότερα να δώσει και με δυο διαδοχικά break "ξέφυγε" με 5-1 στο 3ο σετ. Δεν "λύγισε" πνευματικά ούτε όταν έφτασε κοντά στη γραμμή του τερματισμού η Ουκρανή, που με ένα καλό service game ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της στο 8ο game, έπειτα από 2 ώρες και 51 λεπτά μάχης.

Αυτή ήταν η 1η νίκη της Svitolina επί της Swiatek, στη 2η συνάντησή τους. Την Πέμπτη, η Ουκρανή θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας την Marketa Vondrousova, που νωρίτερα κέρδισε επίσης με 2-1 σετ την Jessica Pegula.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ό,τι κι αν συμβεί από εδώ και πέρα η Svitolina έχει εξασφαλίσει μια εντυπωσιακή άνοδο 49 θέσεων και θα βρεθεί τουλάχιστον στο Νο.27 την επόμενη Δευτέρα. Μπορεί να βρεθεί ακόμα και στο Νο.12, αν κατακτήσει τον τίτλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots