Άλλο ένα βήμα προς το 24ο και 46 ημιτελικοί για Nole! (vid)

 
Άλλο ένα βήμα προς το 24ο και 46 ημιτελικοί για Nole! (vid)
© AELTC
tn team Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 - 21:47

O Novak Djokovic ξεπέρασε το εμπόδιο του Andrey Rublev στα 4 σετ και έκανε ακόμα ένα βήμα προς τον 24ο Grand Slam τίτλο και 8ο στo Wimbledon, ενώ "έπιασε" τον Roger Federer στη σχετική λίστα με 46 ημιτελικούς σε majors διοργανώσεις!

Ακόμα πιο κοντά στο 24ο Slam της καριέρας του βρίσκεται ο Novak Djokovic, ο οποίος άφησε πίσω του το χαμένο 1ο σετ, κέρδισε 3 στη σειρά στη συνέχεια και επικράτησε του Andrey Rublev με 4-6, 6-1, 6-4, 6-3, για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Wimbledon.

O Djokovic συνεχίζει τα τρομερά του σερί και έφτασε σήμερα τις 33 διαδοχικές νίκες στο Wimbledon και 26 σε Grand Slam διοργανώσεις.

Απέχει άλλες δυο νίκες από τον 5ο διαδοχικό του τίτλο στο Wimbledon, τον 8ο συνολικά - με τον οποίο θα ισοφαρίσει και το μεγάλο ρεκόρ του Federer, καθώς και από τον 24ο major τίτλο συνολικά, με τον οποίο θα ισοφαρίσει το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών σε άνδρες και γυναίκες, της Margaret Court!

Παράλληλα, συνεχίζει να διεκδικεί το calendar-Year Grand Slam, παραμένοντας αήττητος για περισσότερο από ένα χρόνο σε Slams, αφού το σερί του ξεκίνησε από το Wimbledon πέρσι (δεν είχε αγωνιστεί στο US Open το 2022).

Σήμερα ο Djokovic χρειάστηκε για 2ο συνεχόμενο ματς να παίξει 4ο σετ για να φτάσει στη νίκη, διαχειρίστηκε ωστόσο πολύ καλά μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αφού δεν είχε ξαναβρεθεί πίσω με σετ στο τουρνουά.

Ο Rublev ξεκίνησε πολύ καλά, έσβησε 3 break points στο 6ο game - τα 2 συνεχόμενα (2-3, 15-40), και έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4 και να σερβίρει επιτυχώς για το 6-4.

O Djokovic δεν έπαιζε άσχημα έως εκείνο το σημείο, αλλά ανέβασε κατακόρυφα το επίπεδό του, κατακτώντας το 2ο σετ με 6-1. Ήταν ένα σετ στο οποίο είχε 10 winners και 2 αβίαστα λάθη!

Συνέχισε εξίσου δυνατά και "έσπασε" ξανά το σερβίς του Ρώσου στο 5ο game του 3ου σετ, για να περάσει μπροστά με 3-2. Είχε χαμένες ευκαιρίες για το double break αλλά δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να απειληθεί στο 10ο game. Ήταν το game που σέρβιρε για το σετ και στο οποίο τελικά "έγραψε" το 6-4, ωστόσο χρειάστηκε να σβήσει 3 break points και να φτάσει στο 5ο set point, μέχρι να το κάνει.

Στο 4ο σετ τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τον Σέρβο, που "ξέφυγε" με break νωρίς για το 3-1, δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του και τελικά με 2ο break στο 9ο game "κλείδωσε" τη νίκη, έπειτα από 2 ώρες και 47 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Djokovic συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς τον 24ο Grand Slam τίτλο του και επιπλέον ισοφάρισε σήμερα το ρεκόρ του Federer με 46 παρουσίες σε ημιτελικούς, που είναι και οι περισσότερες που είχε άνδρας τενίστας στην ιστορία του αθλήματος.

Στους τίτλους και στους τελικούς κατέχει ήδη τα κορυφαία ρεκόρ, με 23 και 34 αντίστοιχα (ο Nadal ακολουθεί με 22 κατακτήσεις και ο Federer με 31 τελικούς).

Τώρα θα έχει δυο μέρες μπροστά του για να γεμίσει τις μπαταρίες του και την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner, για τον 35ο τελικό του σε major - 9ο στο Wimbledon, όπου μια φορά έχει ηττηθεί σε τελικό και 3 σε ημιτελικούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots