WTA
Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε η Vika

 
Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε η Vika
Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε η Vika
tennisnews team Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 - 16:13

H Victoria Azarenka δεν είχε εύκολο έργο στον πρώτο της αγώνα μετά από το Australian Open, έμεινε με σετ πίσω απέναντι στην Polona Hercog, αλλά ανέβασε το επίπεδό της στη συνέχεια και κέρδισε τη Σλοβένα, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Abierto Mexicano Telcel στο Ακαπούλκο.

Δυο ώρες μάχης χρειάστηκε η Azarenka, μέχρι να ξεπεράσει το εμπόδιο της Hercog, στον πρώτο της αγώνα στο Ακαπούλκο. Η 26χρονη Λευκορωσίδα, η οποία έδωσε τον πρώτο της αγώνα μετά από το Australian Open, επικράτησε με 4-6, 6-3, 6-1 και προκρίθηκε στις "16" καλύτερες του Abierto Mexicano Telcel.

H Vika αντέδρασε εξαιρετικά μετά από την απώλεια του εναρκτήριο σετ. Προηγήθηκε νωρίς με break στο 2ο σετ και έδιωξε το άγχος, κάνοντας το 4-2. Αφού έκλεισε το 2ο σετ με 6-3, έδειχνε ασταμάτητη στο 3ο σετ, στο οποίο έχασε μόλις ένα game και ολοκλήρωσε την ανατροπή.

"Σε κανένα τουρνουά δεν πηγαίνω με μεγάλες προσδοκίες και αυτό εδώ δεν αποτελεί εξαίρεση. Είμαι εδώ για να προσπαθήσω να δουλέψω και να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Ο πρώτος μου αγώνας ήταν λίγο άβολος στην αρχή, αλλά πρέπει να γίνεται και αυτό για να βελτιώνω το παιχνίδι μου", σχολίασε μετά από τον αγώνα η Azarenka.

Στον 2ο γύρο της International διοργάνωσης των 250.000 δολαρίων, η Azarenka θα αντιμετωπίσει την πάντα επικίνδυνη Dominika Cibulkova. H Σλοβάκα μάλιστα ξεκίνησε με "άγριες" διαθέσεις την προσπάθειά της στο Ακαπούλκο, αφού συνέτριψε τη Lourdes Dominguez Lino με 6-0, 6-0 στον πρώτο της αγώνα.

Αν και κέρδισε μόνο ένα game στο πρώτο σετ, η Sloane Stephens νίκησε τελικά τη Louisa Chirico με 1-6, 6-3, 6-3 και προκρίθηκε επίσης στον 2ο γύρο. Η 22χρονη Αμερικανίδα, Νο2 στο ταμπλό, θα αντιμετωπίσει στον επόμενο αγώνα της την Olga Govortsova, που κέρδισε την Lara Arruabarrena με 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots