WTA
Nικήτρια στα διπλά η Παπαμιχαήλ

 
Nικήτρια στα διπλά η Παπαμιχαήλ
Nικήτρια στα διπλά η Παπαμιχαήλ
tennisnews team Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 - 21:47

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Ρουμάνα Jaqueiline Adina Cristian αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στη διοργάνωση των 10.000 δολαρίων στο Targu Jiu της Ρουμανίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συνεχίζει και στα μονά, όπου πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση σήμερα, μετά και τη νίκη της στα τρία σετ επί της Miriam Bianca Bulgaru.

Μια μέρα γεμάτη επιτυχίες ήταν η σημερινή για τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που πρώτα προκρίθηκε στα ημιτελικά του μονού της διοργάνωσης των 10.000 δολαρίων στο Targu Jiu, κερδίζοντας τη Ρουμάνα Miriam Bianca Bulgaru με 6-3, 1-6, 6-0.

Η Δέσποινα, Νο. 4 στο ταμπλό και Νο. 496 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει άλλη μια Ρουμάνα παίκτρια στα ημιτελικά, την συμπαίκτριά της στα διπλά, Jaqueline Adina Cristian, που βρίσκεται στο Νο. 2 του ταμπλό και στο Νο. 421 του κόσμου, ενώ είναι μόλις 18 ετών.

Στον τελικό των διπλών, που έγινε επίσης σήμερα, η Παπαμιχαήλ και η Cristian κέρδισαν τις Julieta Lara Estable και Daniela Farfan από την Αργεντινή, Νο. 2 στο ταμπλό, με 6-7 (5), 6-0, 10-5. Ήταν η δεύτερη ανατροπή για το ελληνορουμανικό δίδυμο, μετά από τον 1ο γύρο.

Τότε, οι δύο τενίστριες είχαν χάσει το πρώτο τους σετ στο τουρνουά με bagel, ενώ είχαν βρεθεί πίσω με 0-6, 0-4, πραγματοποίησαν όμως μια επική ανατροπή, κερδίζοντας τις Daniela Ciobanu (Μολδαβία) και Gabriela Nicole Tatarus (Ρουμανία) με 0-6, 7-6 (2), 11-9, για να μπουν στα προημιτελικά.

Στα προημιτελικά απέκλεισαν τις Ρουάνες Raluca Ciufrila και Andreea Ghitescu με 6-4, 6-4, ενώ συνέχισαν τη νικηφόρα πορεία τους στα ημιτελικά, επικρατώντας των Veronika Miroshnichenko (Ρωσία) και Alexandra Walters (Αυστραλία), με 7-5, 6-2.

Για την Παπαμιχαήλ, αυτός ήταν ο 5ος της φετινός τίτλος στα διπλά και ο 23ος συνολικά στην καριέρα της. Έχει κερδίσει άλλους 4 τίτλους σε διοργανώσεις ITF, στα μονά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots