WTA
Παρέμεινε στο Νο. 10 ο Τσιτσιπάς, έχασε 8 θέσεις η Σάκκαρη

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 - 14:45

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρήθηκε στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ αυτή την εβδομάδα. Αντίθετα, η Μαρία Σάκκαρη υποχώρησε 8 θέσεις, αλλά παρέμεινε στο Top 50.

Παρά τον πρόωρο αποκλεισμό του από το Indian Wells, o Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να παραμείνει στο Νο. 10 της παγκόσμιας κατάταξης, που ισοδυναμεί και με το career high του.

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας έχει 3.160 βαθμούς, 65 περισσότερους από τον Marin Cilic, που αυτή τη στιγμή είναι εκείνος που φαίνεται πιο απειλητικός για να τον ρίξει από το Top 10. Στο Μαϊάμι πάντως, αυτή και την επόμενη εβδομάδα, ο Στέφανος δεν θα έχει να υπερασπιστεί βαθμούς, σε αντίθεση με τον Κροάτη, που πέρσι ήταν στους "16" του Miami Open.

Ο Στέφανος είναι ο μοναδικός Έλληνας που βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ. Στην παγκόσμια κατάταξη της ITF, κορυφαίος Έλληνας είναι ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο οποίος κέρδισε 13 θέσεις αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται στο Νο. 220.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ITF

Στις γυναίκες, πάντα κορυφαία στη χώρα μας είναι η Μαρία Σάκκαρη, η οποία όμως πλήρωσε την πρόωρη έξοδό της από το Indian Wells και υποχώρησε στο Νο. 49 του κόσμου, 8 θέσεις χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έχασε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο. 174. Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ είναι στο Νο. 461, η Ελένη Κορδολαίμη στο Νο. 501 και η Λένα Δανιηλίδου στο Νο. 857, συμπληρώνει την κατάταξη των Ελληνίδων στη WTA.

Κορδολαίμη και Παπαμιχαήλ βρίσκονται και στην παγκόσμια κατάταξη των γυναικών της ITF, στο Νο. 49 και στο Νο. 127 αντίστοιχα. 3η Ελληνίδα στην κατάταξη αυτή είναι η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου, η οποία κέρδισε 16 θέσεις αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται στο Νο. 450, μια θέση ψηλότερα από τη Βάσια Καρβούνη.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της ITF

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots