WTA
Στο κυρίως ταμπλό της Ουάσινγκτον η Gauff

 
Στο κυρίως ταμπλό της Ουάσινγκτον η Gauff
Στο κυρίως ταμπλό της Ουάσινγκτον η Gauff
tennisnews team Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 - 23:06

H Coco Gauff συνεχίζει να παίζει εντυπωσιακό τένις και έχασε μόνο 9 games στο προκριματικό ταμπλό του Citi Open στην Ουάσινγκτον, για να εξασφαλίσει την παρουσία της σε ακόμα ένα πολύ σημαντικό τουρνουά.

Η 15χρονη Αμερικανίδα, η οποία εντυπωσιάζει με τα κατορθώματά της εδώ και λίγο καιρό την παγκόσμια τενιστική κοινότητα, έδωσε συνέχεια στις μεγάλες εμφανίσεις της με το Citi Open της Ουάσινγκτον.

Αφού κέρδισε το Σάββατο την Αμερικανίδα Maegan Manasse με 6-4, 6-2, απέκλεισε σήμερα την Γιαπωνέζα Hiroko Kuwata με 6-1, 6-2 σε 64 μόλις λεπτά και πήρε μια εμφατική πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του τουρνουά των 250.000 δολαρίων της WTA.

Στον 1ο γύρο του Citi Open, η Gauff θα αντιμετωπίσει μια εκ των Camila Giorgi, Zarina Diyas, Anna Blinkova και Nao Hibino. 

Θυμίζουμε πως η Gauff είχε καταφέρει να κάνει μια τεράστια άνοδο μετά από το Wimbledon και από το Νο. 313 να σκαρφαλώσει στο Νο. 141 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σήμερα βρίσκεται στο Νο. 143, όχι πολύ μακριά από το Top 100. Παρόλα αυτά τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα και δύσκολα θα μπορέσει να πάρει μια απευθείας είσοδο στο US Open, που ξεκινάει σε έναν μήνα. Αν δεν τα καταφέρει, η USTA έχει ήδη αποκαλύψει πως σκοπεύει να παραβεί τους κανονισμούς και να της δώσει μια wild card που σίγουρα της αξίζει, δεν συμφωνεί όμως με τον ειδικό ηλικιακό κανονισμό της WTA.

Σύμφωνα με τον ηλικιακό περιορισμό της WTA, η Gauff δεν έχει δικαίωμα να λάβει άλλη wild card μέχρι τα 16α γενέθλιά της, αλλά ούτε και να συμμετέχει σε περισσότερα από 7 τουρνουά (6 αν αφαιρέσουμε το Citi Open). Τα επόμενα γενέθλιά της, που θα απενεργοποιήσουν και αυτόν τον περιορισμό, είναι στις 13 Μαΐου του 2020.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots