WTA
Σάκκαρη: "Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα"

 
Σάκκαρη: "Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα"
Σάκκαρη: "Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα"
tennisnews team Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 - 8:55

Η Μαρία Σάκκαρη έχει ήδη 4 νίκες απέναντι σε παίκτριες από την κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης και όπως δήλωσε μετά την πρόκρισή της στην τελική 16άδα του Σινσινάτι, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να αντιμετωπίζει και να κερδίζει τις καλύτερες του κόσμου.

"Είναι απίστευτη παίκτρια. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Παίζει εξαιρετικά γρήγορα και σε φέρνει σε μια πολύ άβολη θέση με το τένις σου. Πάλεψα σκληρά και έβγαλε πολλές μπάλες. Είναι στη νοοτροπία μου να παλεύω σκληρά. Νιώθω πολύ καλά και έχω αρκετή αυτοπεποίθηση όταν παίζω μ' αυτές τις παίκτριες. Πριν λίγα χρόνια, τις παρακολουθούσα μόνο από την τηλεόραση. Ποτέ δεν πίστευα πως θα βρισκόμουν εδώ, θα τις αντιμετώπιζα και θα τις κέρδιζα. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα", δήλωσε η Σάκκαρη, αμέσως μετά τον θρίαμβό της επί της Petra Kvitova στο Σινσινάτι.

"Ήταν πολύ κλειστός αγώνας, τρια κλειστά σετ. Έπαιξε πολύ καλά στο 2ο σετ. Όπως πάντα, έφερε στο γήπεδο πολύ σπουδαίο τένις. Μεγάλωσα τα ράλι και κράτησα τη μπάλα στο γήπεδο, προσπαθώντας να χτυπήσω όλο και περισσότερες μπάλες. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που πήρα τη νίκη σήμερα", πρόσθεσε η Σάκκαρη, η οποία πέτυχε την 4η φετινή νίκη της απέναντι σε Top 10 τενίστρια, 2η απέναντι στην Kvitova.

3 φορές έχει αναμετρηθεί με την Kvitova η Σάκκαρη, όλες το 2019. Στην πρώτη τους συνάντηση, κέρδισε μόνο 5 games στο Μαϊάμι. Μερικές εβδομάδες μετά πήρε τη ρεβάνς, κερδίζοντάς την στο Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης.

"Έκανα κάποιες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι μας στο Μαϊάμι (όπου είχε κερδίσει η Kvitova 6-4, 6-1), επειδή εκεί κυριάρχησε σε όλο τον αγώνα. Έπρεπε να κάνω κατι για να την κάνω να νιώσει άβολα, αυτό προσπάθησα να κάνω στη Ρώμη και εδώ. Στη Ρώμη είχα περισσότερο χρόνο επειδή ήταν χώμα και μια πιο αργή επιφάνεια. Προσπάθησα να εφαρμόσω κάποιες τακτικές σ' αυτό εδώ το γήπεδο."

Στον 3ο γύρο του Western & Southern Open, η Μαρία θα αντιμετωπίσει είτε τη Νο. 9 του ταμπλό, Aryna Sabalenka, είτε τη Saisai Zheng, από την οποία ηττήθηκε πρόσφατα στα ημιτελικά του Σαν Χοσέ.

"Η Aryna είναι πολύ δυνατή, πολύ επιθετική παίκτρια και πρέπει να παίξω διαφορετικά απ' ότι θα παίξω με τη Saisai. Αν παίξω με τη Saisai, πρέπει να κάνω τα πάντα διαφορετικά σε σχέση με το Σαν Χοσέ, επειδή το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Αν παίξει και εκείνη διαφορετικά, πρέπει να προσαρμοστώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots