WTA
Επιστρέφει στο tour η Clijsters!

 
Επιστρέφει στο tour η Clijsters!
Επιστρέφει στο tour η Clijsters!
tennisnews team Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 - 15:44

H 36χρονη και μητέρα τριών παιδιών, Kim Clijsters, ανακοίνωσε την επιστροφή της στο WTA Tour, περίπου 7,5 χρόνια μετά την απόσυρσή της από την ενεργό δράση.

Η Clijsters δεν έχει δώσει κανέναν επίσημο αγώνα από τον Σεπτέμβριο του 2012, καθώς είχε "κρεμάσει" τη ρακέτα της μετά από το US Open εκείνης της χρονιάς. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, η 36χρονη Βελγίδα σκοπεύει να επιστρέψει στο tour, το 2020!

"Δεν νιώθω πως έχω να αποδείξω κάτι. Είναι μια πρόκληση για μένα", δήλωσε η Clijsters στο Podcast του WTA Insider.

"Έχω φίλους που μου λένε ότι θέλουν να τρέξουν στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης πριν γίνουν 50. Εγώ απλά λατρεύω να παίζω τένις. Όταν είμαι στα Grand Slam και παίζω στα Legends, αν κάποιος μου ζητήσει να χτυπήσει μπάλες μαζί μου, είμαι η πρώτη που θα πάω. Μπορώ να γίνω η παρτενέρ χτυπημάτων οποιουδήποτε, επειδή αγαπώ το τένις.

Προφανώς η αγάπη μου για το άθλημα υπάρχει ακόμα. Το ερώτημα είναι αν είμαι σε θέση να φέρω τον εαυτό μου στο επίπεδο που θέλω, αν μπορώ να αγωνιστώ ακόμα στο υψηλότερο επίπεδο ενός εκ των κορυφαίων αθλημάτων του γυναικείου αθλητισμού στον κόσμο.

Δε νιώθω πως πρέπει να αποδείξω κάτι, θέλω να βάλω μια πρόκληση στον εαυτό μου και να νιώσω δυνατή ξανά. Αυτός είναι ο μαραθώνιός μου. Θέλω να το δοκιμάσω."

Η Clijsters πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο επαγγελματικό τένις τον Αύγουστο του 1997, δηλαδή πριν από 22 χρόνια! Από το 2007 έως το 2009 αποχώρησε από την ενεργό δράση και αφοσιώθηκε στην οικογένειά της, τον σύζυγό της Brian Lynch (πρώην επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ και νυν προπονητής της Σαρλερουά) και στην κόρη της Jada. Επέστρεψε το 2009 και αγωνίστηκε για 3 σεζόν, έως το 2012. Αργότερα απέκτησε τους δυο γιους της, τον Jack (2013) και τον Blake (2016). 

Ανάμεσα στις κορυφαίες διακρίσεις της, είναι το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, 4 Grand Slam τίτλοι (3 US Open και 1 Australian Open) και 3 WTA Finals.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots