WTA
Εκτός Μοντερρέι Clijsters, Azarenka (vids)

 
Εκτός Μοντερρέι Clijsters, Azarenka (vids)
Εκτός Μοντερρέι Clijsters, Azarenka (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 - 11:16

Πριν από δυο εβδομάδες, η Kim Clijsters πραγματοποίησε τη μεγάλη επιστροφή της στο tour, μετά από 7,5 χρόνια, κάνοντας ένα καλό παιχνίδι στο Ντουμπάι. Η 36χρονη Βελγίδα έκανε ακόμα έναν καλό αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη, απέναντι στην Johanna Konta στο Μοντερρέι. Εκτός Μοντερρέι έμεινε και η Victoria Azarenka.

H Clijsters απέδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι πως το επίπεδό της είναι αρκετά υψηλά, δεν κατάφερε ωστόσο να πετύχει και την πρώτη της νίκη από το 2012, καθώς ηττήθηκε από την Konta με 6-3, 7-5 στον 1ο γύρο του Monterrey Open.

Η Clijsters έσβησε διπλό break point στο 5ο game, για να επιστρέψει από το 2-2, 15-40 και να περάσει μπροστά με 3-2, η Βρετανίδα όμως, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.16 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε break στις δυο επόμενες προσπάθειές της και κέρδισε τα 4 τελευταία games του σετ, για να το κατακτήσει με 6-3.

Όπως και στην αναμέτρησή της με την Garbine Muguruza στο Ντουμπάι (την οποία έχασε με 2-6, 6-7), η Clijsters έκανε καλύτερο 2ο σετ. Ακολούθησε χάρη στο σερβίς της την Konta μέχρι και το 5-5, δεν μπόρεσε όμως να απειλήσει το σερβίς της Βρετανίδας σε κανένα σημείο του σετ και στο 12ο game η τελευταία έκανε και το break, για να ολοκληρώσει την πρόκριση σε 1 ώρα και 25 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του μεξικανικού τουρνουά, η Konta θα αντιμετωπίσει την Tatjana Maria, που νωρίτερα πέτυχε μια πολύ καλή νίκη απέναντι στη φορμαρισμένη Heather Watson, πρόσφατη πρωταθλήτρια του Ακαπούλκο, με 7-6 (4), 3-6, 7-5.

Εκτός 16άδας έμεινε και η Victoria Azarenka, η οποία κέρδισε μόνο 4 games απέναντι στην Tamara Zidansek, γνωρίζοντας την ήττα με 6-2, 6-2. Τη 18χρονη Anastasia Potapova θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια η Zidansek, που επικράτησε της Giulia Gatto-Monticone με 6-4, 4-6, 6-4. 

Η κορυφαία παίκτρια του ταμπλό, Elina Svitolina, επιβλήθηκε της Danka Kovinic με 6-3, 6-2 και θα παίξει στον επόμενο γύρο με την Olga Govortsova, ενώ τις πολύ καλές εμφανίσεις συνεχίζει και η 17χρονη Leylah Fernandez, που κέρδισε την Stefanie Voegele με 7-6 (5), 6-2 και θα αντιμετωπίσει τη Sloane Stephens για μια θέση στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots