WTA
Τίτλοι τέλους για την Clijsters

 
Kim Clijsters
Kim Clijsters © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 - 13:25

Οριστικό "αντίο" στο tour είπε η Kim Clijsters, η οποία ανακοίνωσε το τέλος της επαγγελματικής της καριέρας.

Για 3η φορά ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας της η Clijsters, η οποία πραγματοποίησε 2 comeback τα προηγούμενα χρόνια, όμως αυτή τη φορά αποχαιρετάει οριστικά το tour.

Η άλλοτε Νο.1 τενίστρια στον κόσμο και κάτοχος 4 Grand Slam τίτλων, είχε αποσυρθεί για 1η φορά το 2007, όταν ήταν μόλις 24 ετών. Επέστρεψε 2 χρόνια αργότερα, ούσα μητέρα πλέον, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να πρωταγωνιστήσει ξανά, κατακτώντας τα 3 από τα 4 Grand Slams της μετά το comeback της.

Το 2012, στην ηλικία των 29 ετών, αποχώρησε ξανά από το tour. Το 2020, έχοντας πια 3 παιδιά, επιχείρησε να κάνει ένα νέο comeback, ωστόσο οι συνθήκες αυτή τη φορά ήταν πολύ διαφορετικές και δεν κατάφερε να βρεθεί ξανά στο κορυφαίο επίπεδο. Την Τρίτη, η 38χρονη Βελγίδα έκανε μια δημοσίευση που εκδηλώνει το οριστικό της "αντίο" από το tour.

"Αποφάσισα να μην παίξω ξανά σε επαγγελματικά τουρνουά. Ανυπομονώ να δω τις νέες περιπέτειες που θα βρεθούν στο δρόμο μου", έγραφε η δημοσίευση της Clijsters, που παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της WTA, μιλώντας αναλυτικότερα για την απόφαση αυτή.

"Το πάθος μου για το τένις δεν θα φύγει, ό,τι και αν κάνω. Νιώθω μεγάλη ανάγκη να δώσω πράγματα στο τένις, διότι πήρα τόσα πολλά απ' αυτό. Αυτή θα είναι η επόμενη φάση της ζωής μου, να δω που μπορώ να πάω", είπε μεταξύ άλλων η Βελγίδα πρωταθλήτρια.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Kim Clijsters (@clijsterskim)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots