WTA
"Επιβίωσε" και μπήκε προημιτελικά η Serena (vids)

 
Serena Williams
Serena Williams © Youtube/WTA
tennisnews team Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 - 12:24

H Serena Williams έκαμψε την αντίσταση της Christina McHale στα τρια σετ και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του ASB Classic στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα της στη σεζόν με την καθαρή νίκη της επί της Camila Giorgi (6-3, 6-2), η Serena Williams ζευγάρωσε τις νίκες της στο Ώκλαντ, ξεπερνώντας την δυσκολότερη όπως αποδείχτηκε στο τερέν δοκιμασία της Christina McHale, της οποίας επικράτησε με 3-6, 6-2, 6-3.

Η 38χρονη Αμερικανίδα, Νο.1 στο ταμπλό του ASB Classic και Νο.10 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε μια δύσκολη μέρα από τη γραμμή του σερβίς, καθώς υπέστη 4 break, ενώ κέρδισε μόλις το 57% των πόντων στα πρώτα της σερβίς (32/56) και το 61% στα δεύτερα (17/28). Βρέθηκε πίσω με σετ, αλλά απάντησε άμεσα, κάνοντας break για το 2-0 στο ξεκίνημα του 2ου σετ.

Δεν απειλήθηκε καθόλου στο 2ο σετ και στο 3ο σετ βρέθηκε πίσω μέχρι και με 1-2, όταν με δυο απανωτά break "ξέφυγε" με 5-2 και έδειχνε να "καθαρίζει" την αναμέτρηση. Η McHale μείωσε προσωρινά σε 5-3, όμως με νέο break η Serena ολοκλήρωσε την αποστολή της, με τη συμπλήρωση δυο ωρών αγώνα.

Στα προημιτελικά του ASB Classic, η κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων θα αναμετρηθεί με τη Laura Siegemund, που απέκλεισε νωρίτερα την πολύ ταλαντούχα Coco Gauff, με 5-7, 6-2, 6-3.

Στα προημιτελικά μπήκε και η Caroline Wozniacki, που πραγματοποιεί ένα από τα τελευταία τουρνουά της καριέρας της. Η 29χρονη Δανέζα, η οποία ανακοίνωσε πως θα σταματήσει το τένις μετά το Australian Open, επικράτησε της Lauren Davis με 6-1, 4-6, 6-4 και θα παίξει στα προημιτελικά με την Julia Goerges, που κέρδισε την Jill Teichmann με 6-3, 6-2.

Θυμίζουμε πως Serena και Wozniacki αγωνίζονται μαζί και στο ταμπλό του διπλού, όπου τα πηγαίνουν εξαιρετικά. Στα προημιτελικά άφησαν εκτός το κορυφαίο δίδυμο του ταμπλό, τις Caroline Dolehide και Johanna Larsson, με το εμφατικό 6-2, 6-1. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τις Βελγίδες Kirsten Flipkens και Alison Van Uytvanck.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots