WTA
Στον τελικό του Ώκλαντ η Serena (vids)

 
Στον τελικό του Ώκλαντ η Serena (vids)
Στον τελικό του Ώκλαντ η Serena (vids)
tennisnews team Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 - 12:46

H Serena Williams απέχει μια νίκη από τον πρώτο της τίτλο από τότε που έγινε μητέρα, καθώς κέρδισε με εντυπωσιακό τρόπο την κατά 20 χρόνια μικρότερή της, Amanda Anisimova, και προκρίθηκε στον τελικό του ASB Classic.

Μόνο δυο games απώλεσε η 38χρονη Serena από την 18χρονη Anisimova στα ημιτελικά του ASB Classic, με την κάτοχο 23 Grand Slam τίτλων να επικρατεί της νεαρής Αμερικανίδας με 6-1, 6-1 και να παίρνει μια άνετη πρόκριση για τον τελικό, μέσα σε 43 μόλις λεπτά!

H Serena είχε μια πολύ καλή μέρα από τη γραμμή του σερβίς, καθώς πέτυχε 5 άσους, κερδίζοντας τους 20 από τους 26 πόντους στα πρώτα της σερβίς και τους 9 από τους 12 στα δεύτερα. Ταυτόχρονα αξιοποίησε και τα 5 break point που δημιούργησε, για να "σπάσει" 5 φορές το σερβίς της 18χρονης.

Με τη νίκη αυτή η Serena προκρίθηκε στον τελικό του ASB Classic, όπου θα αντιμετωπίσει την Jessica Pegula. Η 25χρονη Αμερικανίδα ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 σετ και επικράτησε της Caroline Wozniacki με 3-6, 6-4, 6-0.

Η Serena έχει ηττηθεί στους 5 τελευταίους τελικούς που έχει λάβει μέρος και θα διεκδικήσει αύριο τον πρώτο της τίτλο ως μητέρα, αλλά και τον πρώτο μετά από 3 χρόνια, απ' όταν κατέκτησε το τελευταίο της Grand Slam, στο Australian Open του 2017. Θυμίζουμε πως θα αγωνιστεί σε δυο τελικούς, αφού έχει προκριθεί και στον τελικό του διπλού μαζί με τη Wozniacki, όπου οι δυο τους θα αντιμετωπίσουν τις Asia Muhammad και Taylor Townsend.

Η Pegula θα αγωνιστεί για 3η φορά στην καριέρα της σε τελικό, μετά από το Tournoi de Quebec στον Καναδά το 2018, όπου ήταν φιναλίστ, και το Citi Open στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, όπου ήταν πρωταθλήτρια τον Αύγουστο του 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots