WTA
Πρωταθλήτρια η Serena στο Ώκλαντ - δώρισε όλο το έπαθλο στους πυρόπληκτους (vids)

 
Πρωταθλήτρια η Serena στο Ώκλαντ - δώρισε όλο το έπαθλο στους πυρόπληκτους (vids)
Πρωταθλήτρια η Serena στο Ώκλαντ - δώρισε όλο το έπαθλο στους πυρόπληκτους (vids)
tennisnews team Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 - 14:12

H Serena Williams αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο ASB Classic του Ώκλαντ, στον πρώτο της τίτλο μετά από 3 χρόνια και από τότε που έγινε μητέρα. Έχει πλέον κερδίσει τίτλο σε 4 διαφορετικές δεκαετίες η σπουδαία Αμερικανίδα τενίστρια, η οποία δώρισε ολόκληρο το χρηματικό έπαθλο των 43.000 δολαρίων στα θύματα των πυρκαγιών της Αυστραλίας. 

Η πρώτη εβδομάδα της Serena Williams στο 2020 ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο, τουλάχιστον όσον αφορά τα μονά, καθώς επικράτησε της Jessica Pegula με 6-3, 6-4 στον τελικό του ASB Classic και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο από τον Ιανουάριο του 2017, όταν είχε κερδίσει τον 23ο Grand Slam τίτλο της στο Australian Open.

Ήταν επίσης ο πρώτος της τίτλος από τότε που γέννησε την κόρη της, Alexis Olympia, τον Σεπτέμβριο του 2017. Έκτοτε είχε χάσει σε 5 διαδοχικούς τελικούς, τους 4 από αυτούς σε Grand Slam διοργανώσεις, το Wimbledon του 2018 και του 2019 και το US Open του 2018 και του 2019.

Με τον 73ο τίτλο της καριέρας της συνολικά (73-25), η Serena πραγματοποίησε και ένα ακόμα πολύ ξεχωριστό επίτευγμα, καθώς κατέκτησε πλέον τίτλους WTA σε 4 διαφορετικές δεκαετίες! Ο πρώτος της τίτλος ήταν το Open GDF Suez στο Παρίσι, τον Φεβρουάριο του 1999. Τη δεκαετία του '90 κέρδισε 5 τίτλους, τη δεκαετία του '00 είχε 30 κερδισμένους τίτλους, τη δεκαετία του '10 είχε 37 και τώρα έχει έναν και στη δεκαετία του '20.

Η Serena δεν έκανε κάποια ανακοίνωση για δωρεά κατά τη διάρκεια του τουρνουά, όπως πάρα πολύ παίκτες και παίκτριες αυτή και την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο στην απονομή του τροπαίου, προχώρησε σε μια πολύ όμορφη και ουσιαστική κίνηση, δωρίζοντας ολόκληρο το έπαθλο της πρωταθλήτριας, που είναι 43.000 αμερικάνικα δολάρια, στη συγκέντρωση χρημάτων προς βοήθεια και ανακούφιση στην Αυστραλία (bushfire relief). Επίσης δώρισε και τα outfit που φορούσε κατά τη διάρκεια των αγώνων της στο τουρνουά, προκειμένου να δοθούν για δημοπρασία και να συγκεντρωθούν κι άλλα χρήματα για τον σκοπό. 

Να σημειωθεί πως σήμερα η Serena αγωνίστηκε και στον τελικό του διπλού, με την καλή της φίλη Caroline Wozniacki, που σε λίγες ημέρες θα αποχαιρετήσει για πάντα το επαγγελματικό τένις, με το τελευταίο της τουρνουά να είναι το Australian Open. Οι δυο σπουδαίες παίκτριες δεν τα κατάφεραν στον τελικό, καθώς ηττήθηκαν από τις Asia Muhammad και Taylor Townsend, με 6-4, 6-4.

Οι καλύτεροι πόντοι της Serena στο τουρνουά:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots