WTA
"Επιβίωσε" η Halep στο Ντουμπάι (vids)

 
"Επιβίωσε" η Halep στο Ντουμπάι (vids)
"Επιβίωσε" η Halep στο Ντουμπάι (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 - 22:10

H Simona Halep έχασε το πρώτο της σετ στο Ντουμπάι με 6-1, χρειάστηκε να σβήσει ένα match point στο 3ο σετ, τελικά όμως κατάφερε να κερδίσει την Ons Jabeur και να προκριθεί στα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships.

Η Halep δεν είχε καθόλου εύκολο απόγευμα στο Ντουμπάι, αλλά παρέμεινε "ζωντανή" στη διεκδίκηση του τίτλου, επικρατώντας της Jabeur με 1-6, 6-2, 7-6 (7) για τον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships.

Η Ρουμάνα, Νο.1 στο ταμπλό, έχασε το πρώτο σετ που έπαιξε στο τουρνουά με 1-6, καθώς πέρασε με bye στον 2ο γύρο. Απάντησε με ένα break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 και το έκλεισε στα 8 games.

Στο αποφασιστικό σετ η Halep προηγήθηκε ξανά με 3-0 και με 4-1, αλλά η Jabeur την ισοφάρισε στο 8ο game (4-4). Στο 11ο game έκανε κι άλλο break η Τυνήσια, που προηγήθηκε με 6-5 και σέρβιρε για την πρόκριση στο επόμενο game.

Η Halep κατάφερε να κάνει ένα "σωτήριο" break για το 6-6 και στο tie-break μπορεί να έχασε τριπλό match point στο 6-3 και να βρέθηκε πίσω με 6-7, αλλά διατήρησε την ψυχραιμία της, κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και τελικά ολοκλήρωσε την ανατροπή, στο 4ο match point της.

Στα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships, η Halep θα αντιμετωπίσει την Aryna Sabalenka, που μετά από τη Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε και την Elise Mertens, με 6-4, 6-3.

Η Karolina Pliskova κέρδισε μέσα σε 67 λεπτά την Kristina Mladenovic με 6-1, 6-2 και θα αναμετρηθεί στα προημιτελικά με την Elena Rybakina, που έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις της, αποκλείοντας και την Katerina Siniakova, με 6-3, 6-3.

Η Garbine Muguruza δεν είχε εύκολο έργο, αλλά έκαμψε την αντίσταση της Veronika Kudermetova με 7-5, 4-6, 6-4 μετά από 2 ώρες και 25 λεπτά αγώνα. Στα προημιτελικά η Ισπανίδα θα αντιμετωπίσει μια ακόμα qualifier, την Αμερικανίδα Jennifer Brady, που κέρδισε τη Marketa Vondrousova με 4-6, 6-4, 6-1.

Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, η Anett Kontaveitt πέτυχε μια επίσης πολύ δύσκολη νίκη επί της Anastasia Pavlyuchenkova με 7-6 (5), 7-5 και θα αντιμετωπίσει αύριο την Petra Martic, που κέρδισε νωρίτερα την Barbora Strycova με 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots