WTA
Νίκη σε μια ώρα για τη Halep (vids)

 
Νίκη σε μια ώρα για τη Halep (vids)
Νίκη σε μια ώρα για τη Halep (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 - 19:22

H Simona Halep κέρδισε μέσα σε μια ώρα την Jennifer Brady και πήρε με εμφατικό τρόπο την πρόκριση για τον τελικό του Dubai Tennis Championships. Στον τελικό προκρίθηκε και Elena Rybakina, που συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις της.

Μόνο 62 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο γήπεδο η Simona Halep, η οποία συνέτριψε με 6-2, 6-0 την Jennifer Brady και εξασφάλισε την πρόκριση για τον αυριανό τελικό του Dubai Tennis Championships.

Η 28χρονη Ρουμάνα τενίστρια, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε τους 22 από τους 29 πόντους στα πρώτα της σερβίς και έσβησε και τα 2 break point που αντιμετώπισε, στο 2ο game της αναμέτρησης, όταν επέστρεψε από το 15-40 και σέρβιρε για το 2-0.

Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι δεν κινδύνεψε καθόλου η Halep, που έκανε break στο πρώτο game του ημιτελικού και με ακόμα ένα στο 5ο game (4-1), άνοιξε τη διαφορά της. Στο 2ο σετ δεν έχασε ούτε ένα game η Ρουμάνα, που σε λιγότερο από μισή ώρα έκανε το bagel.

Στον αυριανό τελικό του Ντουμπάι (17:00GR), η Halep θα αντιμετωπίσει την Elena Rybakina, που συνεχίζει τις καταπληκτικές εμφανίσεις των τελευταίων ημερών.

Η 20χρονη Καζάκα, η οποία ήταν φιναλίστ στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης την προηγούμενη εβδομάδα, προκρίθηκε στον δεύτερο διαδοχικό τελικό σε Premier διοργάνωση, μετά τη νίκη της επί της Petra Martic, με 7-6 (5), 7-6 (2).

Στο 1ο σετ βρέθηκε δυο φορές πίσω με break και έσβησε ένα set point στο 4-5, 30-40, για να το κερδίσει στο tie-break, στο 4ο δικό της set point. Στο 2ο σετ βρέθηκε πίσω με 0-3 και με 1-4, ενώ παρόλο που ισοφάρισε χρειάστηκε ξανά να σβήσει set point στο 5-6, 30-40, πριν το κερδίσει και αυτό στο tie-break, αυτή τη φορά πιο άνετα, με 7-2.

Μετά την πρώτη της είσοδο στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης, η Rybakina θα βελτιώσει ξανά το career high της και από το Νο.19 θα βρεθεί στο Νο.17 τη Δευτέρα. Αν κατακτήσει τον τίτλο θα κερδίσει ακόμα μια θέση και θα ανεβεί στο Νο.16 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots