WTA
Πρωταθλήτρια στη Ντόχα η Sabalenka (vid)

 
Πρωταθλήτρια στη Ντόχα η Sabalenka (vid)
Πρωταθλήτρια στη Ντόχα η Sabalenka (vid)
tennisnews team Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 - 21:55

H Aryna Sabalenka κέρδισε την Petra Kvitova στον τελικό του Qatar Total Open και κατέκτησε έναν από τους σημαντικότερους τίτλους στην καριέρα της, στη Ντόχα.

Η Sabalenka κυριάρχησε στον τελικό της Premier 5 διοργάνωσης του Κατάρ, κερδίζοντας την Kvitova με 6-3, 6-3, σε 74 μόλις λεπτά.

Η 21χρονη Λευκορωσίδα τελείωσε το παιχνίδι με 7 άσους, ενώ κατάφερε να σβήσει και τα 5 break point που αντιμετώπισε. Στο 4ο game έκανε το πρώτο break στο ματς και "ξέφυγε" με 4-1, για να κλείσει το σετ στο 9ο game.

Στο 2ο σετ χρειάστηκε να σβήσει 5 break point για να υπερασπιστεί το σερβίς της και να ισοφαρίσει σε 2-2, έπειτα από το μεγαλύτερο σε διάρκεια game του τελικού, για να κάνει αργότερα 2 break, στο 7ο (4-3) και στο 9o game (6-3) και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της.

Η Sabalenka, η οποία απέκλεισε και τη Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο του τουρνουά, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και είχε μόνο μια ήττα στα δυο τουρνουά της αραβικής χερσονήσου, σε Ντουμπάι και Ντόχα, από τη Simona Halep την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος της καριέρας της (6-4 σε τελικούς) και ένας από τους σημαντικότερους, μαζί με το Wuhan Open, το οποίο κέρδισε 2 φορές, το 2018 και το 2019. Το Wuhan Open και το Qatar Open ανήκουν στην ίδια κατηγορία, την Premier 5, της WTA. Αξιοσημείωτο είναι πως η Λευκορωσίδα έχει κερδίσει τους 6 από τους 7 τελευταίους τελικούς της στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots