WTA
Πλησιάζει το Top 100 η Fernandez

 
Πλησιάζει το Top 100 η Fernandez
Πλησιάζει το Top 100 η Fernandez
tennisnews team Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 - 14:39

H 17χρονη Leylah Fernandez πραγματοποίησε το πιο εντυπωσιακό άλμα αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς μετά τη σπουδαία πορεία της ως τον τελικό του Abierto Mexicano, κέρδισε 64 θέσεις και πλησίασε στο Top 100 της WTA.

Η Leylah Fernandez ήταν μια από τις πρωταγωνίστριες της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς κατάφερε να προκριθεί στον πρώτο της τελικό στο WTA Tour, στο Abierto Mexicano του Ακαπούλκο, στο Μεξικό.

Χάρη σ' αυτή την πορεία, η 17χρονη Καναδή τενίστρια, κατάφερε να κερδίσει 64 θέσεις σήμερα και να σκαρφαλώσει στο Νο.126 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας κατά πολύ και το career high της. Θυμίζουμε πως λίγες μέρες πριν το Ακαπούλκο, η Fernandez είχε πετύχει και την πρώτη της Top 10 νίκη για το Fed Cup, επί της Belinda Bencic.

Η πρωταθλήτρια του Ακαπούλκο, Heather Watson, κέρδισε 20 θέσεις και επέστρεψε στο Top 50, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.49 του κόσμου. Η άλλη πρωταθλήτρια της εβδομάδας ήταν η Aryna Sabalenka, που κέρδισε το Premier 5 τουρνουά της Ντόχας και επέστρεψε στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.13.

Πάντα πρώτη είναι η Ashleigh Barty, που διατηρεί μια απόσταση ασφαλείας από τη Simona Halep. Στο Νο.3 είναι η Karolina Pliskova, την οποία ακολουθεί στο Νο.4 η Bianca Andreescu. Πολύ κοντά της βρίσκονται οι Sofia Kenin, Kiki Bertens και Elina Svitolina, στο Νο.5, Νο.6 και Νο.7 αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πως την Andreescu από τη Svitolina, το Νο.4 και το Νο.7 του κόσμου δηλαδή, χωρίζουν μόλις 254 βαθμοί! Στο Νο.8 είναι η Belinda Bencic, που κέρδισε μια θέση και έριξε στο Νο.9 τη Serena Williams. Το Top 10 συμπληρώνει στη 10η θέση η Naomi Osaka.

Μια θέση κέρδισε και η Garbine Muguruza, που έχει ξεκινήσει πάρα πολύ καλά το 2020 και επέστρεψε στην πρώτη 15άδα της κατάταξης. Το Top 20 συμπληρώνει η Μαρία Σάκκαρη, η οποία παρέμεινε στην 20ή θέση της κατάταξης, με ελάχιστη διαφορά τόσο από τις Marketa Vondrousova και Alison Riske, που βρίσκονται ψηλότερα, όσο και από τις Angelique Kerber και Anett Kontaveit ωστόσο, που βρίσκονται χαμηλότερα από εκείνη.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots