WTA
Σάκκαρη: "H συγχώνευση ATP/WTA θα βοηθήσει και τους δυο" (vid)

 
Σάκκαρη: "H συγχώνευση ATP/WTA θα βοηθήσει και τους δυο" (vid)
Σάκκαρη: "H συγχώνευση ATP/WTA θα βοηθήσει και τους δυο" (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 - 21:26

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν προσκεκλημένη της διαδικτυακής εκπομπής "Αρχίζει το Ματς" και σχολίασε πολλά από τα ζητήματα της επικαιρότητας και όχι μόνο.

"Είμαι σπίτι μου στην Αθήνα. Γυμνάζομαι καθημερινά, δεν παίζω τένις, δεν είναι πολύ εύκολα τα πράγματα εδώ πέρα όπως γνωρίζετε, αλλά προσπαθώ να κάνω όσο περισσότερη φυσική κατάσταση γίνεται, ώστε να είμαι έτοιμη μόλις ανοίξουν τα πράγματα και μπορέσουμε να προπονηθούμε", είπε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια στο ξεκίνημα της εκπομπής.

Όσο για το πως περνάει τις μέρες της στην καραντίνα: "Προσωπικά εκμεταλλεύομαι λίγο αυτή την ηρεμία που δεν έχω γενικά μέσα στη χρονιά λόγω του επαγγελματός μου, δηλαδή το να κάτσω στον καναπέ μου χωρίς να πρέπει να κοιτάξω την ώρα γιατί θα έχω προπόνηση. Σίγουρα απολαμβάνω τον χρόνο με την οικογένειά μου, δυστυχώς με τις φίλες μου ακόμα δεν μπορώ να βρεθώ και κάνω γυμναστική κάθε μέρα. Έχω δει και μια πολύ ωραία ελληνική σειρά, το 'Έτερος Εγώ' για όποιον δεν το έχει δει είναι φανταστική. Αξίζει πάρα πολύ, εγώ με τα αδέρφια μου είδαμε τη σειρά μέσα σε 12 ώρες!"

Σε μια πρωτόγνωρη εποχή για ολόκληρη την ιστορία της open era, το tour έχει ανασταλεί από τις αρχές Μαρτίου, αρχής γενομένης από το Indian Wells, που ήταν και το πρώτο τουρνουά που ακυρώθηκε. Στην προετοιμασία για το Indian Wells, ήταν και οι τελευταίες προπονήσεις σε court για τη Μαρία, που έκτοτε δεν έχει πιάσει ρακέτα.

"Από τότε έχω να αγγίξω ρακέτα. Νομίζω ότι επειδή θα αργήσουμε να παίξουμε, το πιο σημαντικό είναι να είσαι fit και σωματικά καλά, γιατί θα έχουμε περιθώρια να προπονηθούμε, οπότε αυτό θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό και αυτό κάνω."

Πριν μερικές μέρες κατατέθηκε στο δημόσιο διάλογο μια πρόταση του Novak Djokovic σε συμφωνία και με τους υπόλοιπους των "Big 3", για την οικονομική ενίσχυση των παικτών που βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη και θα τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επανενταχθούν στο circuit, όποτε αυτό συνεχιστεί. Πάνω σε αυτό το θέμα, η ITF σε συνεργασία με την ATP, τη WTA και τα 4 Grand Slam, ανακοίνωσε πως θα μεριμνήσει να δημιουργηθεί ένα σχετικό ταμείο για τους παίκτες αυτούς.

"Νομίζω ότι θα βοηθήσει πολύ αυτή η ενέργεια και όπως γράφτηκε, κάποιοι απ' τους παίκτες θα λάβουν ένα ποσό που είναι μεγαλύτερο απ' ότι βγάζουν κάθε χρόνο, οπότε νομίζω ότι θα τους βοηθήσει να ξαναξεκινήσουν μετά."

Σχετικά με τη συγχώνευση της ATP και της WTA, ένα θέμα που τέθηκε σήμερα δημόσια στο τραπέζι από τον Roger Federer και συζητήθηκε αρκετά και από άλλους παίκτες στα social media, η Μαρία είπε: "Νομίζω ότι είναι κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θα ευνοήσει και τους δυο. Είμαστε από τις λίγες ομοσπονδίες που είναι χωρισμένες και ειδικά αυτή τη δύσκολη στιγμή έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον, οπότε θα ευνοήσει και τις δυο μεριές."

Η Μαρία μίλησε φυσικά και για την αγαπημένη της Σύρο, όπου κάνει σύντομες διακοπές κάθε καλοκαίρι εδώ και λίγα χρόνια, μαζί με τις πολύ καλές της φίλες, Αγνή και Καίτη Στεφάνου: "Έρχομαι (στη Σύρο) πάντα μετά το Wimbledon και πριν το αμερικάνικο tour, που πάντα πάω πολύ καλά. Οπότε το συνδυάζω έτσι, γεμίζω τις μπαταρίες μου εκεί, περνάμε πάρα πολύ ωραία, έχει μια αύρα αυτό το νησί πολύ διαφορετική από τα άλλα νησιά που προσωπικά εγώ έχω πάει."

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Αρχίζει το Ματς" της Τετάρτης 22 Απριλίου, η οποία προβλήθηκε μέσα από την πλατφόρμα του cyclades24.gr με την παρουσία του tennisnews.gr και φυσικά των προσκεκλημένων της ημέρας, Μαρίας Σάκκαρη, Αγνής Στεφάνου και Βενέδικτου Πολίτη:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots