WTA
Venus Williams: "Δε σκέφτομαι να σταματήσω"

 
Venus Williams: "Δε σκέφτομαι να σταματήσω"
Venus Williams: "Δε σκέφτομαι να σταματήσω"
tennisnews team Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 - 22:22

Η Venus Williams, η οποία έγινε 40 ετών σήμερα, δεν σκέφτεται ακόμα να "κρεμάσει" τη ρακέτα της.

H Venus Williams έχει μια από τις πιο εντυπωσιακές μακροχρόνιες καριέρες όλων των εποχών, καθώς έχει καταφέρει να παίζει τένις στο κορυφαίο επίπεδο για περισσότερο από 20 χρόνια, μαζί με την αδερφή της, Serena. Φυσικά δεν είχε τον ίδιο απολογισμό με εκείνη, αλλά και τα 7 Grand Slam, οι 49 WTA τίτλοι και οι 11 εβδομάδες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν είναι καθόλου άσχημα. 

Η πανδημική κρίση του 2020 διέκοψε για πρώτη φορά το επαγγελματικό τένις σε όλο τον κόσμο από την εποχή του B' Παγκοσμίου Πολέμου και κάποιες παίκτριες (Jamie Hampton, Silvia Soler Espinosa κ.ά.) αποφάσισαν να "κρεμάσουν" τη ρακέτα τους κατά τη διάρκεια της αναστολής. Η Venus Williams δεν ανήκει σε αυτές.

"Δε νομίζω πως θα αποσυρθώ. Αλλά θα χάσουμε σχεδόν μια σεζόν, οπότε θα δούμε τι θα γίνει", είπε την προηγούμενη εβδομάδα η Venus στο vidcast Tennis Majors.

"Δεν ξέρω, θα δω πως θα νιώθω. Πιθανότατα να μην παίξω για πολύ καιρό ακόμα. Ας το πούμε έτσι. Δεν θα είμαι και στα 80 μου στο γήπεδο, εκτός αν υπάρχει κάποιο circuit για μένα, ίσως παίζω παντέλ ή κάτι τέτοιο."

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως η Venus έχει κερδίσει από την καριέρα της σχεδόν 42 εκατομμύρια δολάρια. Έχει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του γυναικείου τένις, πίσω από το ρεκόρ της αδερφής της, Serena, που έχει κερδίσει 92,7 εκατομμύρια δολάρια! Είναι επίσης το 7ο καλύτερο ρεκόρ σε άνδρες και γυναίκες, καθώς στο ανδρικό tour έχουν κερδίσει περισσότερα μόνο οι Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray και Pete Sampras.

Αν και δεν βρίσκεται πια στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, αξίζει να σημειωθεί πως η Venus δεν έχει πέσει ποτέ εκτός του Top 100 από το 2012, όταν δεν αγωνιζόταν εξαιτίας τραυματισμού. Η αναστολή την άφησε στο Νο.67 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots