WTA
Δεν πάει Παλέρμο η Halep - εκνευρισμός από τη διοργάνωση

 
Δεν πάει Παλέρμο η Halep - εκνευρισμός από τη διοργάνωση
Δεν πάει Παλέρμο η Halep - εκνευρισμός από τη διοργάνωση
tennisnews team Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 - 17:09

Μετά τη νέα μεγάλη έξαρση του κορωνοϊού στη Ρουμανία, η Simona Halep αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή της από το Palermo Ladies Open, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους διοργανωτές, που εξέφρασαν το παράπονό τους και δημόσια.

"Μετά την πρόσφατη άυξηση των κρουσμάτων του Covid-19 στη Ρουμανία και την ανησυχία μου σχετικά με τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια αυτή τη στιγμή, πήρα τη δύσκολη απόφαση να αποσύρω τη συμμετοχή μου από το Παλέρμο. Θέλω να ευχαριστήσω τον διευθυντή του τουρνουά και το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, για όλες τις προσπάθειες που έκαναν για μένα", έγραψε στην ανακοίνωσή της η Halep.

Η κατάσταση στη Ρουμανία είναι πιο ανησυχητική από ποτέ, καθώς ενώ η χώρα είχε καταφέρει στην περίοδο του lockdown να ομαλοποιήσει την καμπύλη και να μείνει σε τριψήφια νέα κρούσματα ανά ημέρα, τις τελευταίες ημέρες βιώνει ένα δεύτερο, πολύ πιο επιθετικό κύμα. Για 5 συνεχόμενες ημέρες τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000 και την Παρασκευή έκανε αρνητικό ρεκόρ, ανακοινώνοντας 1.284 νέα κρούσματα.

Οι διοργανωτές του Palermo Ladies Open πάντως, δεν ήταν πολύ ευχαριστημένοι με την απόφαση της Halep: "Η Simona Halep αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο τουρνουά και μας το επικοινώνησε μέσα από τη μάνατζέρ της, Virgfinia Ruzici, που μας εξήγησε πως η απόφαση σχετιζόταν με τα νέα μέτρα καραντίνας που επιβάλλονται στους ταξιδιώτες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία", είπε ο διευθυντής του τουρνουά, Oliviero Palma.

"Ήταν μια πολύ απογοητευτική απόφαση για μας, που το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης ανακάλεσε τη συμμετοχή του στο 31ο Palermo Ladeis Open. Χθες ήμασταν πολύ αισιόδοξοι και ενημερώσαμε την ομάδα της Halep πως οι επαγγελματίες αθλητές δεν θα επιβαρυνθούν με τα μέτρα της καραντίνας", πρόσθεσε ο Palma.

Θυμίζουμε πως στο Palermo Ladies Open, το οποίο θα σηματοδοτήσει και την επιστροφή του WTA Tour μετά την αναστολή εξαιτίας της πανδημίας, θα ξεκινήσει στις 4 Αυγούστου. Πλέον η κορυφαία του ταμπλό θα είναι η Johanna Konta αν δεν αλλάξει κάτι, ενώ στο Παλέρμο θα αγωνιστούν ακόμα η Μαρία Σάκκαρη - που αναμένεται να βρεθεί στο Νο.4 του ταμπλό - οι Petra Martic, Marketa Vondrousova, Anett Kontaveit, Elise Mertens, Donna Vekic, Jelena Ostapenko, Dayana Yastremska, Daria Kasatkina, Kristina Mladenovci και άλλες.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots