WTA
Azarenka: "Η συγχώνευση θα έφερνε καλύτερο μέλλον" (vid)

 
Azarenka: "Η συγχώνευση θα έφερνε καλύτερο μέλλον" (vid)
Azarenka: "Η συγχώνευση θα έφερνε καλύτερο μέλλον" (vid)
tennisnews team Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 - 6:26

Η Victoria Azarenka ξεδίπλωσε τις σκέψεις της για το ενδεχόμενο συγχώνευσης της WTA με την ATP, ενώ μίλησε και για την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση, έπειτα από 5 μήνες.

"Νομίζω πως η συγχώνευση των tour θα ήταν πολύ βοηθητική. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι χωρισμένο σε δυο διαφορετικές οργανώσεις, είναι απλά τένις. Προφανώς θα υπάρχουν άνδρες και γυναίκες που θα παίζουν, αλλά μπορεί να γίνει σε ένα μεικτό tour. Νομίζω πως θα ήταν ευκολότερο για όλους. Ίσως είναι αμφιλεγόμενο για τους άνδρες για κάποιο λόγο, νιώθω όμως ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε στο άθλημά μας ένα καλύτερο μέλλον", είπε η Azarenka. 

Θυμίζουμε πως πριν λίγους μήνες το ζήτημα είχε φέρει ξανά στο προσκήνιο ο Roger Federer, ο οποίος είχε προτείνει τη συγχώνευση με μια δημοσίευση στα social media, για μια καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που έφερε η πανδημία.

Αρκετοί συμφώνησαν, μεταξύ των οποίων και ο Rafael Nadal, πολλοί όμως ήταν και εκείνοι που διαφώνησαν, προερχόμενοι κυρίως από το ATP Tour, εξηγώντας πως το ανδρικό tour είναι αρκετά υγιές οικονομικά και δεν θα βγει κερδισμένο από μια τέτοια κίνηση.

Η Azarenka θα αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα στο Λέξινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, για το Top Seed Open, πραγματοποιώντας την επιστροφή της στο tour μετά από 5 μήνες. Είχε προλάβει να αγωνιστεί μόνο σε ένα τουρνουά το 2020 πριν ανασταλεί το tour (στο Μοντερέι τον Μάρτιο) και δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη στη σεζόν.

"Δεν πρέπει να βγαίνουμε έξω από το ξενοδοχείο και μας περιορίζουν όσο γίνεται τις μετακίνησεις. Υπάρχουν πολλοί περιορισμοί, προφανώς για τη δική μας ασφάλεια, οπότε είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσουμε. Θα είναι λίγο δύσκολο να προσαρμοστούμε. Κανείς μας δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει αυτό, οπότε πιστεύω όλοι μας το αντιμετωπίζουμε με 100% σοβαρότητα."

Η Azarenka, η οποία έχασε τον μοναδικό αγώνα που έδωσε φέτος από την Tamara Zidansek με 6-2, 6-2, θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο του Top Seed Open τη Venus Williams, σε ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια που θα μπορούσε να έχει στην πρεμιέρα της.

"Από κάπου πρέπει να ξεκινήσω. Όταν ξεκινάς τους αγώνες συνήθως έρχεται η φόρμα και το momentum. Προπονούμαστε πάρα πολύ, αλλά δεν έχει καμία σχέση να δίνεις κανονικούς αγώνες και να νιώθεις την ατμόσφαιρα ενός αγώνα. Δεν ξέρω τι να περιμένω από τον εαυτό μου. Νιώθω πως είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Και θα είναι πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά, υπάρχουν πολλά μεγάλα ονόματα, πολλές μεγάλες παίκτριες. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για ωραίους αγώνες ανάμεσα σε παίκτριες κορυφαίου επιπέδου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots