WTA
Πρωταθλήτρια η Ferro στο Παλέρμο (vid)

 
Πρωταθλήτρια η Ferro στο Παλέρμο (vid)
Πρωταθλήτρια η Ferro στο Παλέρμο (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 - 12:43

H Fiona Ferro είναι η πρώτη πρωταθλήτρια της WTA μετά την επιστροφή του tour, ολοκληρώνοντας την εκπληκτική εβδομάδα της στο Παλέρμο με μια straight sets νίκη επί της Anett Kontaveit. Στην απονομή του τροπαίου, οι δυο παίκτριες φορούσαν μάσκες και γάντια.

Η Ferro επιβλήθηκε στον τελικό του Palermo Ladies Open της Kontaveit με 6-2, 7-5, ολοκληρώνοντας με τον ιδανικότερο δυνατό τρόπο την εκπληκτική εβδομάδα της στο Παλέρμο της Ιταλίας. Η 23χρονη Γαλλίδα, η οποία διανύει μια φανταστική περίοδο, ανέβηκε στο Νο.44 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, από το Νο.53 όπου βρισκόταν.

H Ferro είχε το πάνω χέρι στο εναρκτήριο σετ και έκανε break στο 1ο (1-0) και στο 7ο game (5-2), ενώ στο 8ο game χρειάστηκε 6 set point, αλλά υπερασπίστηκε τελικά το σερβίς της και πήρε το σετ με 6-2.

Στο 2ο σετ η Kontaveit επιχείρησε την αντεπίθεσή της και προηγήθηκε 2 φορές με break, πρώτα στο 2-0 και αργότερα για να βρεθεί μπροστά με 5-3. Η Ferro ωστόσο είχε και πάλι τον τελευταίο λόγο, κερδίζοντας τα 4 επόμενα games για να "κλειδώσει" τη νίκη της έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά.

Η Ferro, που πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη της είσοδο στο Top 50 της WTA, έχει κάνει τρομερή δουλειά κατά τη διάρκεια της διακοπής του tour και μετράει ένα σερί 15 διαδοχικών νικών! Είχε κερδίσει 10 αγώνες στη Γαλλία για τα εθνικά πρωταθλήματα που διοργάνωση η FFT τον Ιούλιο και στο Παλέρμο κέρδισε τον 2ο τίτλο της στο WTA Tour, ένα χρόνο μετά από τον πρώτο, που ήταν στο Swiss Open της Λωζάνης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots