WTA
Νικηφόρα επιστροφή από τη Halep (vid)

 
Νικηφόρα επιστροφή από τη Halep (vid)
Νικηφόρα επιστροφή από τη Halep (vid)
tennisnews team Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 - 20:29

Χρειάστηκε μια μεγάλη μάχη 2,5 ωρών με την Polona Hercog, αλλά η Simona Halep συνδύασε με νίκη την πρώτη της αναμέτρηση στο tour μετά από 5,5 μήνες, μπαίνοντας με το δεξί στο ταμπλό της Πράγας!

Δίνοντας τον πρώτο της αγώνα από τον Φεβρουάριο, η Simona Halep κατάφερε έστω και δύσκολα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Polona Hercog, κερδίζοντάς την με 6-1, 1-6, 7-6 (3) έπειτα από μια μάχη 2 ωρών και 31 λεπτών, για τον 1ο γύρο του Prague Open της Τσεχίας.

"Ήξερα πως θα είναι δύσκολο. Όλες μας οι αναμετρήσεις στο παρελθόν ήταν δύσκολες και μεγάλες σε διάρκεια. Με γνωρίζει πολύ καλά, παίζουμε μαζί από τα juniors. Αλλάζει συνέχεια τον ρυθμό, παίζει με drop shots, παίζει πιο ήπια και μετά πιο δυνατά, οπότε ήταν δύσκολο για μένα", δήλωσε η Halep, η οποία είχε κερδίσει το τελευταίο τουρνουά στο οποίο έλαβε μέρος, στα τέλη του Φεβρουαρίου στο Ντουμπάι.

Αν και προηγήθηκε με 3-1 και με 5-3 στο αποφασιστικό σετ, η Halep έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι στο 10ο game, οταν ήταν μπροστά με 5-4, 40-0. Η Hercog κατάφερε να σβήσει τρια συνεχόμενα match point και να ισοφαρίσει σε 5-5, ενώ στο 12ο game έσβησε ακόμα 3 match point, επιστρέφοντας από το 6-5, 40-15 αυτή τη φορά, για να στείλει το σετ σε tie-break. Τελικά, στο 7ο match point της συνολικά, η Ρουμάνα "σφράγισε" τη νίκη, κατακτώντας το tie-break με 7-3.

Στη φάση των "16" του Prague Open, η Halep, η οποία έγινε η πρώτη Top 10 παίκτρια που αγωνίστηκε μετά την αναστολή του tour, θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Barbora Krejcikova, που κέρδισε την Patricia Maria Tig με 6-4, 6-3.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα, η Petra Martic, που είναι στο Νο.2 του ταμπλό, κέρδισε τη Varvara Gracheva με 7-6 (2), 6-3. Η Kristyna Pliskova κέρδισε τη μόλις 15χρονη Linda Fruhvirtova με 6-2, 7-5, ενώ η Elise Mertens επικράτησε της Jasmine Paolini με 7-5, 4-6, 6-3.

Η Camila Giorgi σταμάτησε δύσκολα την προερχόμενη από τα προκριματικά Marta Kostyuk με 4-6, 6-2, 7-6 (4), ενώ η Irina-Camelia Begu απέκλεισε το Νο.9 του ταμπλό, Anastasija Sevastova, με 6-2, 6-2. Εκτός και η Ekaterina Alexandrova, No.5 στο ταμπλό, που ηττήθηκε από τη Lesia Tsurenko με 6-2, 6-4, όπως και η επίσης Ρωσίδα Anastasia Pavlyuchenkova, Νο.6 στο ταμπλό, που γνώρισε την ήττα από την Arantxa Rus, με 7-5, 6-2.

Φωτογραφία: WTA / Jimmie48

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots