WTA
Απίστευτη Venus - έχασε 5 games από την Azarenka (vid)

 
Απίστευτη Venus - έχασε 5 games από την Azarenka (vid)
Απίστευτη Venus - έχασε 5 games από την Azarenka (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 - 0:22

Στον πρώτο της επίσημο αγώνα μετά από 5 μήνες και 2 μήνες μετά τα 40ά γενέθλιά της, η απίθανη Venus Williams συνέτριψε τη Victoria Azarenka με 6-3, 6-2 και θα αντιμετωπίσει την αδερφή της, Serena Williams, για μια θέση στα προημιτελικά του Top Seed Open.

Δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει καλύτερη επιστροφή στο tour η Venus Williams, η οποία τον περασμένο Ιούνιο έγινε 40 ετών, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο και να σημειώνει ακόμα και τώρα σημαντικές νίκες.

Σε ένα παιχνίδι που σέρβιρε τρομερά και γενικά έπαιξε εξαιρετικά, η 40χρονη Αμερικανίδα επιβλήθηκε της Azarenka με 6-3, 6-2 και πήρε μέσα σε 80 λεπτά την πρόκριση για τη φάση των "16" του Top Seed Open, στο Λέξινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Venus ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 3 άσους, κέρδισε τους 28 από τους 40 πόντους στα πρώτα της σερβίς και τους 11 από τους 17 στα δεύτερα, ενώ αντιμετώπισε μονάχα ένα break point σε ολόκληρο τον αγώνα, στο 9ο game του 1ου σετ, το οποίο και έσβησε για να κάνει το 6-3.

Στο 2ο σετ δεν αντιμετώπισε break point, έχασε όλους κι όλους 8 πόντους από τη γραμμή του σερβίς και με δυο απανωτά break στα πρώτα λεπτά "ξέφυγε" με 4-0, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, κερδίζοντας τα 10 από τα 13 τελευταία games του παιχνιδιού, από το 2-2 κι έπειτα.

Αυτή ήταν η 6η νίκη της Venus απέναντι στην Azarenka σε 8 αναμετρήσεις, ενώ πέτυχε και την 1η της νίκη στη φετινή σεζόν (1-3), που είναι η 26η της καριέρας της (!), αφού πραγματοποίησε το ντεμπούτο της το πολύ μακρινό 1994, στην ηλικία των 14 ετών!

Η Venus, η οποία συνολικά έχει 812 νίκες καριέρας, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Top Seed Open την αδερφή της, Serena Williams, που νωρίτερα επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Bernarda Pera. Θα είναι η 31η επίσημη αναμέτρησή τους για το tour (18-12 η Serena), με την πρώτη να είναι το πολύ μακρινό 1998.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots