WTA
Αποκλείστηκε η Serena (vid)

 
Αποκλείστηκε η Serena (vid)
Αποκλείστηκε η Serena (vid)
tennisnews team Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 - 0:49

H Serena Williams γνώρισε την ήττα από το Νο.116 της παγκόσμιας κατάταξης, τη Shelby Rogers, για να αποχαιρετήσει το Λέξινγκτον και το Top Seed Open.

Σε έναν αγώνα που καθυστέρησε να ξεκινήσει εξαιτίας της βροχής, η Shelby Rogers κατάφερε να ανταπεξέλθει από το πολύ γρήγορο 1ο σετ που έχασε και να κερδίσει τη Serena Williams με 1-6, 6-4, 7-6 (5), για να προκριθεί στα ημιτελικά του Top Seed Open.

Η Rogers, η οποία βρίσκεται στο Νο.116 της παγκόσμιας κατάταξης, πέτυχε μόλις την 3η της νίκη απέναντι σε παίκτρια από το Top 10 και την πρώτη στα τελευταία 3,5 χρόνια, από το Australian Open του 2017, όταν είχε αποκλείσει τη Simona Halep.

Η Serena ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς, κερδίζοντας σε λιγότερο από μισή ώρα το 1ο σετ, στο 2ο σετ όμως δεν κατάφερε να κάνει κανένα break και η Rogers το εκμεταλλεύτηκε αυτό, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στην κατάκτησή του.

Η 27χρονη Αμερικανίδα έκανε το μοναδικό break του σετ στο πολύ κρίσιμο 10ο game και έκλεισε το σετ με 6-4. Στο 3ο σετ καμιά από τις δυο δεν έκανε break, με τη Serena να αντιμετωπίζει με επιτυχία και το μοναδικό break point στο 2ο game (0-1, 30-40). Το tie-break έλυσε τις διαφορές των δυο Αμερικανίδων, με την κάτοχο 23 Grand Slam τίτλων να χάνει 2 φορές το προβάδισμα με mini-break και την Rogers να την κάνει να το πληρώσει, κερδίζοντας τους 6 από τους 8 τελευταίους πόντους του αγώνα.

Η Rogers θα διεκδικήσει την πρόκρισή της σε τελικό WTA διοργάνωσης για 3η φορά στην καριέρα της, κόντρα στην Jill Teichmann, που νωρίτερα σήμερα έκανε ένα πολύ καλό ματς και απέκλεισε την Cici Bellis με 6-2, 6-4.

Είχε παίξει τον τελευταίο της τελικό τον Φεβρουάριο του 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας η Rogers, ενώ ήταν και στον τελικό του Gastein στην Αυστρία το 2014, χωρίς να έχει όμως κανέναν κερδισμένο τίτλο στο tour. Επίσης δεν έχει αγωνιστεί ακόμα σε τελικό hard court διοργάνωσης, καθώς και τα δυο τουρνουά αυτά ήταν χωμάτινα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots