WTA
Ανέβηκε στο Νο.3 η Osaka

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka
tennisnews team Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:58

H Naomi Osaka, μετά και την κατάκτηση του 3ου Grand Slam τίτλου της στο US Open, επέστρεψε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 6 θέσεις. Επέστρεψε στο Top 15 η Victoria Azarenka, ενώ 2 θέσεις έχασε η Μαρία Σάκκαρη.

Η Osaka επέστρεψε στο θρόνο της στο US Open μετά από 2 χρόνια και έκανε μια μεγάλη άνοδο 6 θέσεων, σκαρφαλώνοντας στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι πίσω από την Ashleigh Barty, που παραμένει σταθερά και με μεγάλη διαφορά στο Νο.1 και από τη Simona Halep, που παρέμεινε στο Νο.2.

Η Karolina Pliskova και η Sofia Kenin βρίσκονται στο Νο.4 και στο Νο.5 αντίστοιχα, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Elina Svitolina (No.6), Bianca Andreescu (No.7), Kiki Bertens (No.8), Serena Williams (No.9) και Belinda Bencic (Νο.10).

Η φιναλίστ του US Open και μια από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες του "bubble" της Νέας Υόρκης, Victoria Azarenka, κέρδισε 13 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.14 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μεγάλη άνοδο και για την Jennifer Brady, που επίσης είχε έναν τρομερό μήνα - αναμφίβολα τον καλύτερο στην καριέρα της - για να κερδίσει άλλες 16 θέσεις και να φτάσει στο Νο.25, βελτιώνοντας και κατά ισάριθμες θέσεις το προηγούμενο career high της.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Μια θέση πάνω από την Brady, βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη, η οποία μπορεί να είχε μια φανταστική πορεία στο US Open και γενικότερα να έπαιξε πολύ καλό τένις στη Νέα Υόρκη, ωστόσο έχασε 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα και υποχώρησε στο Νο.24.

Στο Νο.2 της Ελλάδας είναι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία υποχώρησε 6 θέσεις χαμηλότερα, στο Νο.266. Πολύ κοντά της είναι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που κέρδισε 24 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.273 του κόσμου. Στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκονται ακόμα οι Σαπφώ Σακελλαρίδη, Ελένη Κορδολαίμη, Ελένη Μτσεντλίτζε, Γαλάτεια Μεσοχωρίτου και Άννα Αρκαδιανού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots