WTA
Για 3η φορά στον τελικό της Ρώμης η Halep (vid)

 
Simona Halep
Simona Halep Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:45

H Simona Halep κέρδισε την Garbine Muguruza σε έναν αμφίρροπο αγώνα και προκρίθηκε για 3η φορά στην καριέρα της στον τελικό του Internazionali BNL d' Italia, όπου δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ τον τίτλο.

Η Halep φτάνει για 3η φορά μια νίκη μακριά από τον τίτλο στο μεγάλο τουρνουά της Ρώμης, όπου το 2017 και το 2018 έχασε back-to-back στους τελικούς από την Elina Svitolina.

Στον 1ο ημιτελικό του Centrale, που σήμερα είχε και φιλάθλους για πρώτη φορά φέτος - χίλιους στον αριθμό - η Halep επικράτησε της Garbine Muguruza με 6-3, 4-6, 6-4, για να την κερδίσει για 3η φορά, σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο χώμα - συνολικά στο head 2 head η Muguruza προηγείται με 4-3 νίκες.

Και οι δυο παίκτριες έδειξαν μεγάλη αστάθεια στα σερβίς τους, με το παιχνίδι να είναι συνεχώς αμφίρροπο. Η Halep προηγήθηκε με 5-1 στο 1ο σετ, αλλά το έκλεισε στο 9ο game, κάνοντας το 6-3 με το 3ο προσωπικό της break.

Προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2 στο 2ο σετ, πλησιάζοντας σε μια πολύ πιο άνετη νίκη απ' αυτή που τελικώς πήρε, με τη Muguruza να αντιδράει και να κερδίζει 4 games στη σειρά, για να ανατρέψει το 2ο σετ και να το κατακτήσει με 6-4.

Στο 3ο σετ ωστόσο η Ισπανίδα δε συνέχισε να παίζει το ίδιο καλό και αποτελεσματικό τένις, σε αντίθεση με τη Halep που ανέβασε ξανά στροφές και "ξέφυγε" με 4-0 και με 5-1. Και πάλι κινδύνεψε να χάσει ένα πολύ καλό προβάδισμα η Ρουμάνα, με τη Muguruza να μειώνει σε 5-4, αλλά έσωσε την κατάσταση με ένα ακόμα break, για να πάρει τη νίκη στο 10ο game με 6-4.

H Halep πήρε το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τον αυριανό τελικό του Internazionali BNL d' Italia και θα περιμένει την αναμέτρηση της περσινής πρωταθλήτριας, Karolina Pliskova, με τη Marketa Vondrousova, για να μάθει τη μοναδική πλέον παίκτρια που τη χωρίζει από το τρόπαιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots