WTA
Οργή προς την Cibulkova που εμβολιάστηκε πρόωρα

 
Οργή προς την Cibulkova που εμβολιάστηκε πρόωρα
tennisnews team Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 - 18:51

Η Dominika Cibulkova και ο σύντροφός της προκάλεσαν την οργή του κόσμου στη Σλοβακία, καθώς έκαναν το εμβόλιο για τον Covid-19, πριν από πολλούς υγειονομικούς και ηλικιωμένους. Η 31χρονη Σλοβάκα απολογήθηκε δημόσια.

Σε όλες τις χώρες που έχουν προμηθευτεί τις πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό και έχουν ξεκινήσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού, τη μεγάλη προτεραιότητα έχουν οι υγειονομικοί, όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και φυσικά οι ηλικιωμένοι.

Τη φυσική ακολουθία ωστόσο των πραγμάτων παρέκαμψαν η Dominika Cibulkova και ο σύζυγός της, Michal Navara, προκαλώντας την οργή του κόσμου. Την είδηση δημοσίευσε η εφημερίδα της Σλοβακίας Dennis N, αποκαλύπτοντας πως το ζευγάρι εμβολιάστηκε σε ένα από τα τρια εμβολιαστικά κέντρα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Μπρατισλάβας.

Μόλις πήρε διάσταση το γεγονός, η Cibulkova το επιβεβαίωσε και απολογήθηκε δημοσίως, υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια ήταν για πολίτες, αλλά εμβόλια που δεν θα χρησιμοποιούνταν.

"Λυπάμαι πολύ που παραπλανήθηκα όταν συνόδευσα τον καλό μου φίλο στο νοσοκομείο και ρώτησα μόνο πληροφοριακά πότε θα έφτανε η ώρα μας να εμβολιαστούμε. Αν ήξερα εκείνη την ώρα πως έκανα ένα τόσο σοβαρό λάθος και πως πήρα τη θέση κάποιου άλλου ανθρώπου, δεν θα εκμεταλλευόμουν την ευκαιρία να εμβολιαστώ. Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση όλων των ανθρώπων που περιμένουν να εμβολιαστούν. Ταυτόχρονα, θα ήθελα να παροτρύνω τους ανθρώπους να μην φοβούνται τον εμβολιασμό.

Θα χαρώ αν αυτό το ατυχές γεγονός φέρει θετική επίδραση στο να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερο άτομα για την ανάγκη του εμβολιασμού. Θα χαρώ πολύ να βοηθήσω με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προώθηση του εμβολιασμού, κάτι που θεωρώ ασφαλές και τη μόνη σωστή και υπεύθυνη προσέγγιση", έγραψε η Cibulkova στα social media, επιστρέφοντας με μια νέα δημοσίευση σήμερα, δυο μέρες μετά από την πρώτη, στην οποία διαψεύδει και μερικά τοπικά δημοσιεύματα που την κατηγόρησαν πως δεν ασφαλίζεται καν στη Σλοβακία.

"Θα ήθελα να απολογηθώ για μια ακόμα φορά που εγώ και ο σύζυγός μου κάναμε λανθασμένα το εμβόλιο για τον Covid. Λυπάμαι πολύ για όλες τις ευάλωτες ομάδες και άλλους ανθρώπους που περιμένουν για το εμβόλιο. Έκανα το λάθος να νομίζω πως οι θέσεις εκείνες ήταν κενές και τα εμβόλια εκείνα θα έμεναν αχρησιμοποίητα. Είναι μια μη αναστρέψιμη κατάσταση, αλλά όπως είπα και προηγουμένως, προσφέρω τη βοήθειά μου. Θα ήθελα να βοηθήσω το Υπουργείο Υγείας ως εθελόντρια και ήδη έχω επικοινωνήσει μαζί του.

Την ίδια στιγμή, θα ήθελα να απαντήσω και σε μερικά δημοσιεύματα που αμφισβητούν την ασφάλισή μου. Από το 2009 μέχρι σήμερα, έχω πληρώσει 55.966,58 για την ασφάλισή μου στη Σλοβακία. Ξεγράφτηκα από τα μητρώα μόνο για δυο χρόνια, από τις 27.12.2017 έως τις 19.02.2020, εξαιτίας της προσωρινής διαμονής μου στο Ντουμπάι. Από τις 19.02.2020 είμαι ξανά στο μητρώο και πληρώνω ασφάλιση."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Dominika Cibulkova (@domicibulkova)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots