WTA
Σταθερά στο Νο.19 η Σάκκκαρη - νέο ρεκόρ για Σακελλαρίδη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 - 13:29

Η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.19 της παγκόσμιας κατάταξη της WTA. Νέα άνοδο 19 θέσεων σημείωσε η 18χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη, που βελτίωσε το career high της.

Αν και για μια ακόμα εβδομάδα έπαιξε εξαιρετικό τένις, η Μαρία Σάκκαρη δεν έκανε την πορεία που θα ήθελε στην Στουτγκάρδη, αφού ηττήθηκε έπειτα από μεγάλη μάχη στον 2ο γύρο από την περσινή πρωταθλήτρια του τουρνουά, Petra Kvitova.

Πάντως η Μαρία παρέμεινε αυτή την εβδομάδα στο Νο.19 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και το career high της.

Μικρή πτώση είχαν οι δυο επόμενες Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη. Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ υποχώρησε 4 θέσεις, στο Νο.270, ενώ η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου μια, στο Νο.279.

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη σημείωσε νέα άνοδο 19 θέσεων και σκαρφάλωσε στο Νο.636 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας για μια ακόμα φορά το career high της.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές. Η Ashleigh Barty, η οποία κέρδισε τον τίτλο στην Στουτγκάρδη, διατηρείται σταθερά στην κορυφή, ενώ στο Νο.2 είναι η Naomi Osaka και στο Νο.3 η Simona Halep. Στο Νο.4 βρίσκεται η Sofia Kenin και στο No.5 η Elina Svitolina.

Στη μοναδική αλλαγή στο Top 10, η Kiki Bertens κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.10, όπως μια θέση κέρδισε και η Belinda Bencic, που ανέβηκε στο Νο.11. Και οι δυο εκμεταλλεύτηκαν την πτώση της Petra Kvitova στο Νο.12 από το Νο.10.

H Karolina Muchova κέρδισε 2 θέσεις και βελτίωσε το career high της, μπαίνοντας παράλληλα και για 1η φορά στο Top 20 της κατάταξης (Νο.20), ενώ η πρωταθλήτρια της Κωνσταντινούπολης, Sorana Cirstea, κέρδισε 9 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.58.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots