WTA
Στο Νο.18 η Σάκκαρη, επέστρεψε στο Top 5 η Svitolina

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 - 12:58

H Μαρία Σάκκαρη έμεινε κι αυτή την εβδομάδα στο Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Elina Svitolina επέστρεψε στο Top 5. Μεγάλη κερδισμένη της εβδομάδας η 22χρονη Liudmila Samsonova, που άφησε πίσω της 43 θέσεις!

Η Μαρία Σάκκαρη, που αποφάσισε μετά από τις δυο γεμάτες εβδομάδες που είχε στο Παρίσι και τη σπουδαία πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Roland Garros να μην αγωνιστεί αυτές τις δυο εβδομάδες στο γρασίδι, για τα τουρνουά του Βερολίνου και του Bad Homburg της Γερμανίας, μένει σταθερή στο Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στην πρώτη 10άδα της κατάταξης δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές, με την Ashleigh Barty να είναι πάντα στην 1η θέση και τη Naomi Osaka να την ακολουθεί στο Νο.2. Στην 3η θέση βρίσκεται η Simona Halep, στην 4η η Aryna Sabalenka και στην 5η η Elina Svitolina, η οποία κέρδισε μια θέση και άφησε τη Sofia Kenin στο Νο.6. Τη 10άδα συμπληρώνουν οι Bianca Andreescu, Serena Williams, Iga Swiatek και Karolina Pliskova.

Η Belinda Bencic, που έφτασε μέχρι τον τελικό του Βερολίνου, κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.11, αφήνοντας στο Νο.12 την Petra Kvitova. H Victoria Azarenka κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.14.

Από 7 θέσεις κέρδισαν Alize Cornet και Alison Van Uytvanck, στο Νο.56 και Νο.57 αντίστοιχα, ενώ η Liudmila Samsonova, που κατάφερε από τα προκριματικά να φτάσει στον τίτλο στο 500άρι του Βερολίνου, "αναρριχήθηκε" στο Νο.63 του κόσμου, βελτιώνοντας την προηγούμενη θέση της κατά 43 θέσεις και το προηγούμενο career high της κατά 42 θέσεις.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots