WTA
Πρωταθλήτρια στο Ίστμπουρν η Ostapenko (vid)

 
Jelena Ostapenko
Jelena Ostapenko Φωτογραφία: Jimmie48/WTA
tn team Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 - 17:02

Τον πρώτο τίτλο της στα τελευταία 2 χρόνια κέρδισε η Jelena Ostapenko και 4ο στην καριέρα της, στο Ίστμπουρν της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Ostapenko ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξαιρετική της εβδομάδα στο Ίστμπουν της Αγγλίας, κερδίζοντας στον τελικό του Eastbourne International την Anett Kontaveit, με 6-3, 6-3.

"Είμαι πολύ χαρούμενη με το παιχνίδι μου για όλη την εβδομάδα. Υπήρχαν κάποια κλειστά παιχνίδια, αλλά πάλευα μέχρι την τελευταία στιγμή. Έπαιξα πολύ καλά, πιστεύω στον ημιτελικό και στον τελικό έπαξα σε πολύ υψηλό επίπεδο", είπε η Ostapenko.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος καριέρας για την 24χρονη Λετονή, που είχε κερδίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο Roland Garros το 2017. Αργότερα την ίδια χρονιά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, ενώ κέρδισε τον 3ο τίτλο της στο Λουξεμβούργο τον Οκτώβριο του 2019.

Από τότε δεν είχε προκριθεί ξανά σε τελικό, κάτι που έκανε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 2 χρόνια αυτή την εβδομάδα στο Ίστμπουρν, όπου βελτίωσε και το ρεκόρ της σε τελικούς σε 4-5 νίκες.

Ήταν μια πολύ εντυπωσιακή εβδομάδα για την Ostapenko, που στον 1ο γύρο κέρδισε τη φιναλίστ του Roland Garros, Anastasia Pavlyuchenkova, με το εμφατικό 6-1, 6-3. Στον 2ο γύρο επέστρεψε από σετ πίσω και έκαμψε την αντίσταση της Ons Jabeur με 5-7, 6-4, 6-3, ενώ στα προημιτελικά κέρδισε επίσης με ανατροπή την Daria Kasatkina, με 1-6, 7-5, 6-2. Και στα ημιτελικά είχε δύσκολο παιχνίδι, κατάφερε όμως να φέρει εις πέρας την αποστολή της και να κερδίσει την Elena Rybakina με 6-4, 6-1.

Αναμένεται να κερδίσει 9 θέσεις και να ανεβεί στο Νο.34 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα η Ostapenko, η οποία θα μεταβεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Λονδίνο για να αγωνιστεί στο Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots