WTA
Στο Νο.3 η Sabalenka, έχασε μια θέση η Σάκκαρη

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © AELTC/Ian Walton
tn team Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 - 14:51

Η Aryna Sabalenka κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο Νο.7 ανέβηκε η Karolina Pliskova, ενώ μια θέση έχασε η Μαρία Σάκκαρη, που υποχώρησε στο Νο.19.

Μετά και την πολύ καλή πορεία της μέχρι τα ημιτελικά, η Aryna Sabalenka κέρδισε μια θέση και σκαρφάλωσε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, πλησιάζοντας πολύ κοντά και στη Naomi Osaka και το Νο.2.

Πάντα στην κορυφή είναι η Ashleigh Barty, η οποία μάλιστα αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη Osaka στους 2.299 βαθμούς, μετά την κατάκτηση του Wimbledon. Από δυο θέσεις κέρδισαν οι Sofia Kenin και Bianca Andreescu, στο Νο.4 και στο Νο.5 της κατάταξης.

Στο Νο.6 βρίσκεται η Elina Svitolina, ενώ στο Νο.7 σκαρφάλωσε η Karolina Pliskova, που κέρδισε 6 θέσεις μετά την πολύ καλή πορεία της έως τον τελικό. Μια θέση κέρδισε η Iga Swiatek που βρίσκεται στο Νο.8, ενώ 6 θέσεις έχασε η Simona Halep, που έπεσε στο Νο.9. Το Top 10 συμπληρώνει η Garbine Muguruza, που κέρδισε 2 θέσεις.

Η πρωταθλήτρια του Roland Garros, Barbora Krejcikova, κέρδισε άλλες 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.13 του κόσμου. Η Serena Williams έχασε 8 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.16 του κόσμου.

Μια θέση έχασε η Μαρία Σάκκαρη, η που από το Νο.18 υποχώρησε στο Νο.19, χωρίς ωστόσο να έχει βαθμολογική διαφορά από την Anastasia Pavlyuchenkova, αφού αμφότερες έχουν από 3.420 βαθμούς.

Η Angelique Kerber, που προκρίθηκε στον πρώτο της ημιτελικό σε Grand Slam μετά από 3 χρόνια, κέρδισε 6 θέσεις και επέστρεψε στο Νο.22, ενώ την πρώτη της είσοδο στο Top 30 πραγματοποίησε η Paula Badosa, που κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.29.

Η Sorana Cirstea, που πραγματοποιεί πολύ καλή χρονιά, κέρδισε άλλες 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.37. Στο Νο.48 ανέβηκε η Viktorija Golubic, που βελτίωσε το career high της αφήνοντας πίσω της 18 θέσεις. Η Ajla Tomljanovic κέρδισε 24 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.51, ενώ η Liudmila Samsonova έκανε νέο προσωπικό ρεκόρ, κερδίζοντας 10 θέσεις για να ανεβεί στο Νο.55.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots