WTA
Ήττα στις λεπτομέρειες για την Παπαμιχαήλ

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
tn team Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 - 23:54

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του WTA τουρνουά του Παλέρμο, καθώς μετά από μια σκληρή μάχη με τη Γερμανίδα Katharina Gerlach, "λύγισε" με 7-5 στο 3ο σετ.

Η αναμέτρηση της Παπαμιχαήλ με την Gerlach ξεπέρασε τις 2,5 ώρες σε διάρκεια και η Γερμανίδα μετά από 3 κλειστά σετ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 6-4, 2-6, 7-5.

Στο 1ο σετ οι δυο παίκτριες ήταν πάρα πολύ κοντά και πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ χάρη στα σερβίς τους. Η Gerlach έκανε όμως το πρώτο break στο 10o game και πήρε το σετ με 6-4, παρά τη μεγάλη μάχη της Δέσποινας να κρατηθεί σ' αυτό και τα 5 set points που έσβησε προηγουμένως.

Η 28χρονη Ελληνίδα μπήκε δυνατά στο 2ο σετ, προηγήθηκε με 2-0 και με 4-1, για να διατηρήσει τον έλεγχο έως το τέλος και να το κερδίσει τελικά με 6-2 σχετικά άνετα.

Ακολούθησε όμως ακόμα μια πολύ μεγάλη μάχη στο 3ο σετ και μια πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη Δέσποινα να κάνει την ανατροπή, αφού είχε καταφέρει να προηγηθεί με break στο 4-3 και όταν σέρβιρε για το 5-3 ήταν μπροστά με 40-0.

Η Gerlach κατάφερε με κάποιο τρόπο να μείνει σ' αυτό το game και τελικά να "σπάσει" και το σερβίς της Ελληνίδας, για να ισοφαρίσει σε 4-4. Σ' εκείνο το σημείο τα πάντα άλλαξαν και η Γερμανίδα είχε πια το πάνω χέρι. Προηγήθηκε με 5-4 και με 6-5 και τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για την παραμονή της στο τουρνουά, η Δέσποινα υπέστη ένα ακόμα break και έχασε το σετ με 7-5.

Θυμίζουμε πως τρια σετ είχε παίξει και χθες η Παπαμιχαήλ, στον 1ο προκριματικό γύρο, όπου κέρδισε την Ιταλίδα Dalila Spiteri με 3-6, 7-5, 6-2. Αυτή την εβδομάδα η Νο.2 τενίστρια της χώρας μας πραγματοποίησε νέο career high, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο Top 200 της WTA και συγκεκριμένα στο Νο.199.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots