WTA
Στο Νο.2 του κόσμου η Sabalenka - σταθερή η Σάκκαρη

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © Sarah-Jäde Champagne / Tennis Canada
tn team Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 - 13:45

Την ώρα που η Ashleigh Barty αυξάνει τη διαφορά της και εδραιώνεται όλο και περισσότερο στο Νο.1 του κόσμου, η Aryna Sabalenka έριξε τη Naomi Osaka στο Νο.3 και έγινε το νέο Νο.2 του κόσμου. Έμεινε στο Νο.18 και αυτή την εβδομάδα η Μαρία Σάκκαρη.

Η Ashleigh Barty πρόσθεσε 900 "καθαρούς" βαθμούς στη συγκομιδή της μετά και την κατάκτηση του Western & Southern Open στο Σινσινάτι, με αποτέλεσμα να "σπάσει το φράγμα" των 10.000 βαθμών και να φτάσει τους 10.185.

Όχι απλά οδηγεί με ασφάλεια την "κούρσα" της παγκόσμιας κατάταξης η 25χρονη Αυστραλή, αλλά έχει περισσότερους από 3.000 βαθμούς διαφορά από τη 2η θέση, στην οποία από σήμερα βρίσκεται η Aryna Sabalenka, που έριξε τη Naomi Osaka στο Νο.3, μετά την αδυναμία της να υπερασπιστεί τους βαθμούς που κέρδισε πέρσι στο τουρνουά του Σινσινάτι.

Σταθερές στο Νο.4 και στο Νο.5 αντίστοιχα έμειναν οι Karolina Pliskova και Sofia Kenin, όπως σταθερές ήταν και οι Elina Svitolina (No.6), Bianca Andreescu (Νο.7) και Iga Swiatek (No.8), που τις ακολουθούν.

Το νεότερο (χρονικά) μέλος του Top 10, η Barbora Krejcikova, κέρδισε σήμερα άλλη μια θέση και ανέβηκε στο Νο.9, ρίχνοντας στο Νο.10 την Garbine Muguruza.

Δυο θέσεις κέρδισε η Jennifer Brady, που βρίσκεται μια θέση χαμηλότερα από το career high της, στο Νο.14. Στο Νο.15 είναι η Anastasia Pavlyuchenkova, που επίσης κέρδισε 2 θέσεις, ενώ 5 θέσεις κέρδισε η Angelique Kerber, που έκανε ένα απίθανο τουρνουά στο Σινσινάτι και επέστρεψε στο Top 20, ανεβαίνοντας στο Νο.17.

Εξαιτίας της ανόδου της Kerber, χάθηκε μια ακόμα ευκαιρία για τη Μαρία Σάκκαρη να βελτιώσει το career high της, με την 26χρονη Ελληνίδα να μένει για μια ακόμα εβδομάδα στο Νο.18 του κόσμου, όπου βρέθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο.

Ισοφάρισε το career high της στο Νο.23 η Coco Gauff, ενώ το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Paula Badosa, που κέρδισε 3 θέσεις και βρέθηκε για πρώτη φορά στο Νο.26 του κόσμου.

Τέλος, τη μεγαλύτερη άνοδο στο Top 100 σημείωσε φυσικά η Jil Teichmann, που είχε μια ονειρική πορεία στο Σινσινάτι φτάνοντας μέχρι και τον τελικό, κάτι που την ανέβασε 32 θέσεις, από το Νο.76 στο Νο.44 του κόσμου. Δεν είναι πάντως η καλύτερη θέση που πήρε ποτέ η 24χρονη Ελβετίδα, αφού είχε βρεθεί και στο Νο.40 τον περασμένο Απρίλιο.

Σημαντική άνοδο είχε και η 18χρονη Clara Tauson από τη Δανία, που κατέκτησε το 125άρι του Σικάγου την προηγούμενη εβδομάδα και άφησε πίσω της 24 θέσεις, για να ανεβεί στο Νο.77 και να σημειώσει νέο career high.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots