WTA
Fernandez: "Όταν νιώθω πίεση, σκέφτομαι εκείνο το μικρό κορίτσι που έπαιζε με τον πατέρα του"

 
Leylah Fernandez (© Jimmie48 / WTA)
Leylah Fernandez (© Jimmie48 / WTA)
tn team Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 - 14:49

Η Leylah Fernandez αποκάλυψε το δικό της μυστικό που τη βοηθάει να ξεπερνάει τις στιγμές αυξημένης πίεσης και να είναι πιο χαλαρή στο γήπεδο.

Μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Leylah Fernandez, που κέρδισε την Anastasia Pavlyuchenkova με 5-7, 6-3, 6-4, για να προκριθεί στον 4ο γύρο του Indian Wells. Η 19χρονη Καναδή, φιναλίστ τον προηγούμενο μήνα στο US Open, συνεχίζει να εκπλήσσει το παγκόσμιο τενιστικό κοινό, όχι μόνο με το τεράστιο ταλέντο της, αλλά και με την ωριμότητα που δείχνει όταν βρίσκεται υπό πίεση.

"Είμαι πολύ αποφασιστικός άνθρωπος. Μου αρέσει να αντιμετωπίζω τα προβλήματά μου και να τα επιλύνω. Συνήθως κάνω κύβους του Ρούμπικ ή σουντόκου, κάτι που με βοηθάει να είμαι υπομονετική στο παιχνίδι μου. Αντιμετωπίζω τους αγώνες τένις σαν προβλήματα που πρέπει να επιλύσω. Η νοοτροπία μου δεν έχει αλλάξει. Μπαίνω στο court, παίζω το επιθετικό μου τένις και πηγαίνω για τους πόντους. Έχω βελτιωθεί πολύ στο πνευματικό κομμάτι, επειδή τώρα εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο τον εαυτό μου. Έχω μάθει να κερδίζω αγώνες ακόμα και όταν δεν παίζω το καλύτερό μου. Η υπομονή είναι το κλειδί για όλα, ειδικά σ' αυτές τις αργές επιφάνειες", είπε η Fernandez, η οποία μίλησε και για την πολύ καλή σχέση που έχει με τον πατέρα της και οι όμορφες στιγμές που έχουν μοιραστεί μαζί και τη βοηθούν και σήμερα, όταν βρίσκεται υπό πίεση στους αγώνες της.

"Πριν και μετά από κάθε αγώνα μιλάμε και μου αναλύει τι έκανα καλά, τι πρέπει να βελτιώσω και τι πλάνο πρέπει να εκτελέσω. Από τότε που ήμουν μικρή ο πατέρας μου πίστευε σε μένα και ότι μπορώ να γίνω καλή παίκτρια.

Όταν επιστρέψαμε σπίτι μετά το US Open, σκεφτόμουν ότι θα μου έλεγε τι έπρεπε να δουλέψω, για παράδειγμα το σερβίς μου, αλλά ο πατέρας μου αντί γι' αυτό μου είπε απλά να πάμε στο πάρκο, να παίξουμε ποδόσφαιρο και να κάνουμε κάποιες διασκεδαστικές ασκήσεις εκεί με την μπάλα του ποδοσφαίρου. Αυτό με βοήθησε. Με έκανε να ηρεμήσω και να σκεφτώ από που προέρχομαι. Όταν αυξάνεται η πίεση στο γήπεδο, σκέφτομαι όλες αυτές τις στιγμές που ήμουν παιδί και απολάμβανα το τένις στο πάρκο με τον πατέρα μου και χαμογελάω."

Η Fernandez θα διεκδικήσει σήμερα την είσοδο στα προημιτελικά του BNP Paribas Open στο Indian Wells, απέναντι στην Shelby Rogers.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots