WTA
Θα ανεβεί στο Νο.6 η Σάκκαρη!

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © VTB Kremlin Cup
tennisnews team Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 - 12:24

Η Μαρία Σάκκαρη αναμένεται να κερδίσει ακόμα μια θέση και να βρεθεί σύντομα στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας για μια ακόμα φορά το ρεκόρ της ίδιας, αλλά και της Ελλάδας!

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αφαιρεθούν οι βαθμοί από το WTA Finals του 2019, τους οποίους οι παίκτριες διατηρούν μέχρι και σήμερα, εξαιτίας των ειδικών κανονισμών που εφαρμόστηκαν από την WTA μετά και το ξέσπασμα της πανδημίας.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιες παίκτριες να χάσουν αρκετούς βαθμούς και μια απ' αυτές θα είναι και η Elina Svitolina, η οποία ήταν φιναλίστ σε εκείνη τη διοργάνωση. Συγκεκριμένα η Ουκρανή αναμένεται να χάσει 1.080 βαθμούς και να πέσει στο Νο.14 της παγκόσμιας κατάταξης (από το Νο.6).

Η Μαρία Σάκκαρη θα είναι μια από τις παίκτριες που θα έχουν όφελος από την πτώση της Svitolina και θα ανεβεί στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως η φετινής της σεζόν είναι για πολύ μεγάλα πράγματα, αφού πλέον μπορεί να κοιτάζει και το Top 5 για τον τερματισμό της σεζόν, δεδομένου ότι θα είναι μια από τις 8 φιναλίστ του φετινού WTA Finals της Γουαδαλαχάρα.

Η Μαρία, θα βελτιώσει για 6η φορά το ρεκόρ της Ελλάδας και το προσωπικό της career high μετά από το US Open, δηλαδή στους τελευταίους δυο μήνες! Η άνοδός της ήταν πολύ εντυπωσιακή, αλλά και δίκαια, αφού σιγά-σιγά η κατάταξη επανέρχεται σε πλήρη κανονικότητα. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots