WTA
1ος τίτλος μετά από 4 χρόνια για τη Vekic (vid)

 
Donna Vekic
Donna Vekic © Courmayeur Ladies Open
tn team Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 - 21:18

Τον 1ο της τίτλο από το καλοκαίρι του 2017 κατέκτησε η Donna Vekic, η οποία επιβλήθηκε στον τελικό του Courmayeur Ladies Open της Clara Tauson με 2-0 σετ.

Μετά από έναν κλειστό τελικό, η Donna Vekic έκαμψε τελικά την αντίσταση της Clara Tauson στα δυο σετ με 7-6 (3), 6-2 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο νεοσύστατο Courmayeur Ladies Open, που φιλοξενήθηκε στην ομώνυμη πόλη της Ιταλίας.

Οι δυο παίκτριες αντάλλαξαν από 2 break στα 4 πρώτα games του τελικού, με τη Vekic να κάνει και 3ο break στο 6ο game και να "ξεφεύγει" με 4-2. Έκανε και το 5-2 η Κροάτισσα, που είχε ένα set point για το 6-2 στο 8ο game και ακόμα 2 ευκαιρίες για να κάνει το 6-3 στο 9ο game, η Tauson όμως το πάλεψε και κέρδισε και τα δυο games, για να μειώσει σε 5-4 και αργότερα να ισοφαρίσει σε 5-5.

Τελικά το σετ κρίθηκε στο tie-break, όπου η Vekic προηγήθηκε με 6-0. Και πάλι είχε χαμένες ευκαιρίες η Κροάτισσα, η οποία τελικά αξιοποίησε το 4ο set point της στο tie-break και το 7ο συνολικά στο σετ, για να πάρει το tie-break με 7-3 και να κατακτήσει το 1ο σετ.

Αυτό το σετ άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη για τη Vekic, που κυριάρχησε στο 2ο σετ και προηγήθηκε με 5-1. Το μόνο που κατάφερε η Tauson ήταν να μειώσει σε 5-2, πριν η Κροάτισσα ολοκληρώσει τον θρίαμβό της στο 8ο game, κρατώντας το σερβίς της για το 6-2.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος καριέρας για τη Vekic (3-6 σε τελικούς), που κέρδισε για 1η φορά έναν τίτλο από τον Ιούνιο του 2017, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Νότιγχαμ. Επίσης ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε σε έναν τελικό από τον Ιούνιο του 2019.

Αυτή η επιτυχία αναμένεται να ανεβάσει τη Vekic 30 θέσεις, στο Νο.67 της παγκόσμιας κατάταξης. Νέο ρεκόρ θα πραγματοποιήσει η Tauson, που είναι μόλις 18 ετών. Η νεαρή Δανέζα θα κερδίσει 3 θέσεις και θα ανεβεί για 1η φορά στο Νο.46 του κόσμου. Αυτός ήταν ο 3ος τελικός για τη 18χρονη, μετά τη Λυών και το Λουξεμβούργο νωρίτερα φέτος, δυο τουρνουά τα οποία είχε κερδίσει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots