WTA
Μπήκε στο Top 10 η Kontaveit, 3η στον κόσμο η Krejcikova

 
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit © Transylvania Open
tn team Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 - 14:46

H Anett Kontaveit, που διανύει ένα πολύ εντυπωσιακό δεύτερο μισό στη χρονιά, πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο Νο.3 ανέβηκε η Barbora Krejcikova και στο Νο.6 η Μαρία Σάκκαρη.

Η τρομερή Kontaveit, η οποία κατάφερε να κερδίσει 4 τίτλους τους τελευταίους 2,5 μήνες και να κερδίσει τους 26 από τους 28 τελευταίους αγώνες της, πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη της είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 6 θέσεις και σκαρφαλώνοντας στο Νο.8 από το Νο.14!

Η 25χρονη Εσθονή, η οποία πήρε επίσης την τελευταία στιγμή χάρη στον τίτλο της στο Κλουζ της Ρουμανίας το 8ο εισιτήριο για το WTA Finals της Γουαδαλαχάρα, βρισκόταν στο Νο.30 του κόσμου έως τις 29 Αυγούστου και κατάφερε σε κάτι περισσότερο από 2 μήνες να κερδίσει 22 θέσεις και να βρεθεί στις 8 καλύτερες τενίστριες του κόσμου.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται πάντα η Ashleigh Barty, ενώ στο Νο.2 ακολουθεί η Aryna Sabalenka. Η Barbora Krejcikova κέρδισε μια θέση και βρέθηκε για πρώτη φορά στο Νο.3 του κόσμου.

Στο Νο.4 βρίσκεται η Karolina Pliskova και στο Νο.5 η Garbine Muguruza. Νέο ρεκόρ και για τη Μαρία Σάκκαρη, που κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.6, βελτιώνοντας για μια ακόμα εβδομάδα το προσωπικό της ρεκόρ, αλλά και το ρεκόρ της Ελλάδας στην ιστορία της WTA.

Μια θέση κέρδισε και η Ons Jabeur, που βρίσκεται επίσης σε προσωπικό career high, στο Νο.7. Στο Νο.8 είναι η Anett Kontaveit, στο Νο.9 η Angelique Kerber και το Top 10 συμπληρώνει η Iga Swiatek.

Δυο θέσεις κέρδισε η Paula Badosa και 4 θέσεις η Anastasia Pavlyuchenkova, στο Νο.11 και στο Νο.12 αντίστοιχα, με τις δυο παίκτριες να βελτιώνουν αμφότερες τα career high τους.

Αντίθετα, η Naomi Osaka έχασε 3 ακόμα θέσεις και υποχώρησε στο Νο.13, ενώ η Elina Svitolina έχασε 8 θέσεις και έπεσε στο Νο.14, καθώς αφαιρέθηκαν αυτή την εβδομάδα οι βαθμοί που κρατούσαν οι παίκτριες από το WTA Finals του 2019.

Τη μεγαλύτερη άνοδο γι' αυτή την εβδομάδα στο Top 100 σημείωσε η Donna Vekic, η οποία κατέκτησε το νεοσύστατο τουρνουά του Courmayeur στην Ιταλία και άφησε πίσω της 30 θέσεις, σκαρφαλώνοντας στο Νο.67. 18 θέσεις κέρδισε η Rebecca Peterson, που ανέβηκε στο Νο.81, και 21 η Maryna Zanevska, που ανέβηκε στο Νο.82.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, μικρή υποχώρηση είχαν οι Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που παρέμειναν πάντως εντός του Top 200. Η Βαλεντίνη έχασε 5 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.190, ενώ η Δέσποινα έχασε μια και είναι στο Νο.199. Μια θέση έχασε και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που βρίσκεται στο Νο.600, ενώ η Μάρθα Ματούλα κέρδισε άλλες 6 θέσεις και βελτίωσε το career high της, στο Νο.928.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots