WTA
Το συγκινητικό αντίο στη Suarez Navarro (vid)

 
Carla Suarez Navarro
Carla Suarez Navarro © Daniel Kopatsch / ITF
tn team Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 - 12:51

H Carla Suarez Navarro ολοκλήρωσε την τελευταίο σεζόν της καριέρας της αυτή την εβδομάδα στους τελιούς του Billie Jean King Cup και οι συμπαίκτριές της στην ομάδα της Ισπανίας, αλλά και οι παίκτριες των αντίπαλων ομάδων, την αποχαιρέτησαν με τον πιο γλυκό τρόπο.

Μετά τη σημαντικότερη νίκη της εκτός γηπέδου, απέναντι στον καρκίνο, η Suarez Navarro πραγματοποίησε την επιστροφή της στο επαγγελματικό τένις για μια τελευταία σεζόν το 2021, ώστε να μπορέσει να τερματίσει την καριέρα της όπως εκείνη το ήθελε.

Στα 33 της χρόνια, η Suarez Navarro "κρέμασε" τελικά τη ρακέτα της οριστικά αυτή την εβδομάδα, αφού ολοκληρώθηκε και το τελευταίο τουρνουά της σεζόν της, οι τελικοί του Billie Jean King Cup στην Πράγα της Τσεχίας.

Η Ισπανία δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά, καθώς αποκλείστηκε σε έναν πολύ κλειστό όμιλο, στον οποίο συμμετείχαν ακόμα οι ΗΠΑ και η Σλοβακία. Και οι 3 ομάδες είχαν από μια νίκη, αλλά μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες προκρίθηκαν, εξαιτίας του ποσοστού των κερδισμένων σετ.

Η Ισπανία στη φάση των ομίλων κέρδισε τη Σλοβακία, με τη Suarez Navarro να παίζει διπλό μαζί με την Sara Sorribes Tormo και να κερδίζουν τις Viktoria Kuzmova και Tereza Mihalikova με 4-6, 6-2, 10-7. Στα μονά ηττήθηκε από την Kuzmova με 2-6, 6-3, 3-6.

Αυτοί ήταν και οι τελευταίοι αγώνες για τη Suarez Navarro, που είχε ένα συγκινητικό αντίο τόσο από τις συμπαίκτριές της, όσο και από τις αντίπαλες, που έδειξαν τον μεγάλο τους σεβασμό προς το πρόσωπό της.

Η Suarez Navarro ολοκλήρωσε την καριέρα της με 515 tour-level νίκες, 2 τίτλους, 7 συμμετοχές σε προημιτελικούς Grand Slam διοργανώσεων και career high στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ εκτός από μια σπουδαία αθλήτρια ήταν και μια από τις πιο ευγενικές και συμπαθείς προσωπικότητες στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots