WTA
Με νίκη μπήκαν στο Finals Pliskova και Kontaveit (vids)

 
Karolina Pliskova
Karolina Pliskova © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 - 9:50

Η Karolina Pliskova και η Anett Kontaveit εκαναν το πρώτο βήμα για πρόκριση στο WTA Finals, αφού ήταν οι δυο νικήτριες της πρώτης ημέρας του WTA Finals.

Μετά από έναν αγώνα θρίλερ, η Karolina Pliskova επικράτησε της Garbine Muguruza με 4-6, 6-2, 7-6 (6) και πήρε μια πολύτιμη νίκη στη φάση των ομίλων του WTA Finals.

Αφού κέρδισαν από ένα σετ, οι δυο παίκτριες έδωσαν μεγάλη μάχη στο 3ο, στο οποίο η Pliskova αντιμετώπισε 2 match points, όταν σέρβιρε για την παραμονή της στο ματς στο 4-5.

Μετά απ' αυτό ήρθε η σειρά της Muguruza να σβήσει δυο break points, επιστρέφοντας από το 5-5, 15-40 για να κρατήσει το σερβίς της και να προηγηθεί με 6-5. Η Pliskova έστειλε το 3ο σετ στο tie-break και εκεί επέστρεψε από το 1-3 και το 4-5, για να επικρατήσει με 8-6 στο 2ο match point της.

Μερικές ώρες πριν, την πρώτη νίκη της γενικά σε WTA Finals πέτυχε η Anett Kontaveit, η οποία παραμένει σε εξαιρετική φόρμα. Παρότι πήρε το τελευταίο εισιτήριο για το Finals και είναι το Νο.8 του τουρνουά, η 25χρονη Εσθονή επιβλήθηκε της Barbora Krejcikova με 6-3, 6-4.

Η Kontaveit, που όπως και η Krejcikova αγωνίζεται για 1η φορά στο Finals, έφτασε τις 27 νίκες στις 29 τελευταίες αναμετρήσεις της στο tour. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots