WTA
Σάκκαρη: "Αποδεικνύω στον εαυτό μου ότι αξίζω να είμαι εδώ"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 - 8:55

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν ικανοποιημένη με την εμφάνισή της και την πρώτη νίκη της στο WTA Finals, που ήταν παράλληλα η 8η Top 10 νίκη της για φέτος. Οι δηλώσεις της μετά τον αγώνα με την Iga Swiatek.

Ζητήσαμε από τη Μαρία μετά την επικράτησή της με τη Swiatek με 6-2, 6-4, να σχολιάσει το γεγονός πως έφτασε τις 8 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτριες για φέτος, έχοντας τις περισσότερες από κάθε άλλη παίκτρια στο WTA Finals.

"Δεν το ήξερα αυτό! Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι πλέον είμαι σ' αυτό το επίπεδο, αυτό δεν αλλάζει. Δεν φοβάμαι πλέον όταν παίζω μ' αυτές τις παίκτριες, νιώθω ότι ανήκω εκεί, κάθε φορά που κάνω μια τέτοια νίκη αποδεικνύω στον εαυτό μου ότι πραγματικά αξίζω να είμαι στο σημείο που έχω φτάσει και έτσι αναπτύσσεται και το παιχνίδι μου και εξελίσσομαι. Είναι πολύ σημαντικό", είπε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών στο tennisnews.gr.

Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου στα αγγλικά, η Σάκκαρη ρωτήθηκε για το πως νιώθει που είναι η πρώτη Ελληνίδα στο Top 10 και στο WTA Finals: "Είναι μεγάλη τιμή, είμαι περήφανη που είμαι η πρώτη Ελληνίδα στο Top 10 και φυσικά σ' αυτό το τουρνουά. Είναι εκπληκτικό που είμαι σε θέση να ταξιδεύω στον κόσμο, να παίζω σε όλα αυτά τα τουρνουά και να εκπροσωπώ την πατρίδα μου, είμαι περήφανη γι' αυτό."

Σε 2 μέρες ξεκινάει και το ATP Finals, όπου θα αγωνιστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς: "Είναι η μεγαλύτερη στιγμή για το ελληνικό τένις αυτή τη στιγμή, έχουμε δυο παίκτες στο Top 10, δυο από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είναι πολύ καλό για το τένις στην Ελλάδα, το τένις αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, είναι ένα άθλημα που αγαπούν όλοι στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Το τένις έχει μεγαλώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, θα έλεγα ότι είναι το τρίτο δημοφιλέστερο άθλημα, μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ."

Για τον αγώνα με τη Swiatek είπε: "Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από την πλευρά μου, προφανώς το σερβίς μου με βοήθησε πολύ, ένιωθα ότι είχα τον έλεγχο των χτυπημάτων μου και πιστεύω πως μέρα με τη μέρα θα νιώθω όλο και καλύτερα."

Η Μαρία έχει 3 νίκες χωρίς χαμένο σετ σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τη Swiatek, που την κέρδισε επίσης στο Roland Garros και στην Οστράβα φέτος: "Και τις τρεις φορές που την αντιμετώπισα ένιωσα πως έκανα από τους καλύτερους αγώνες μου φέτος. Ακόμα και σήμερα, γι' αυτές τις συνθήκες έπαιξα πολύ καλά. Δεν θα σας πω φυσικά τι συζητάμε με τους προπονητές μου, αλλά νιώθω πως τις περισσότερες φορές που βγαίνω εκεί έξω για να αντιμετωπίσω μια παίκτρια έχω το σωστό πλάνο και αν με κερδίσει θα είναι επειδή απλά θα είναι καλύτερη παίκτρια."

Στο τέλος του αγώνα, η Μαρία έδειξε και το ανθρώπινο πρόσωπό της, παρηγορώντας τη Swiatek που είχε μια δύσκολη στιγμή, μην μπορώντας να ελέγξει τα συναισθήματά της: "Πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι και είναι μόλις 20 χρονών, ξέρετε, θα έχει σίγουρα περισσότερες ευκαιρίες από μένα στο μέλλον, είναι μόνο η αρχή για εκείνη. Είδα από την άλλη πλευρά του φιλέ ότι περνούσε μια δύσκολη στιγμή και είναι πολύ καλό κορίτσι, οπότε μου βγήκε τελείως φυσικά, έτσι ένιωσα. Δεν ήταν κάτι που έκανα απλά για να το δει ο κόσμος."

Το σερβίς της Μαρίας ήταν εκπληκτικό (26/27 κερδισμένοι πόντοι στα πρώτα σερβίς) και όπως είπε θα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο σε όλο το τουρνουά, που γίνεται στη Γουαδαλαχάρα, περίπου στα 1.500 μέτρα υψόμετρο: "Το να βρεις τον κατάλληλο τρόπο να σερβίρεις είναι το κλειδί εδώ, γιατί σε βοηθάει να στήσεις τον πόντο όπως θέλεις. Δεν μπορούσα να το καταλάβω αυτό στο court, μπορούσα να καταλάβω ότι σέρβιρα καλά, αλλά δεν κατάλαβα πως ήταν τόσο καλό. Σου δίνει αυτοπεποίθηση, σου δίνει πολλούς εύκολους πόντους και κάνει τη ζωή σου ευκολότερη."

Για το πως ανταπεξέρχεται τόσο καλά στο τέλος μιας τόσο μεγάλης σε διάρκεια σεζόν, είπε: "Κάναμε πολύ έξυπνες επιλογές με τον Tom (Hill) και την υπόλοιπη ομάδα, στο να παίρνω τον κατάλληλο χρόνο ξεκούρασης πριν από κάθε τουρνουά που έπαιξα. Ακόμα και πριν έρθω εδώ είχα 6 μέρες που δεν έπαιξα καθόλου τένις και ήταν κάτι που χρειαζόμουν. Έχει να κάνει με το να οργανώνεις κατάλληλα το πρόγραμμά σου."

Τέλος, η Μαρία ρωτήθηκε και για το αν δουλεύει με κάποιον ψυχολόγο, αποκαλύπτοντας πως έχει και ψυχολόγο και αθλητικό ψυχολόγο: "Δουλεύω με ψυχολόγο εδώ και χρόνια και τον τελευταίο χρόνο δουλεύω και με αθλητικό ψυχολόγο. Επενδύω πολύ σ' αυτό, είναι πιθανότατα το καλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου, γιατί με έκανε καλύτερο άνθρωπο εντός και εκτός γηπέδου. Με έχει βοηθήσει πολύ και, όπως είπα, ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα, και οι δυο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots