WTA
Σάκκαρη: "Από τα καλύτερα δώρα που έκανα στον εαυτό μου ο ψυχολόγος"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 - 16:31

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε, η Μαρία Σάκκαρη εξήγησε πως η μεγαλύτερη αλλαγή που έκανε και της έφερε αυτά τα αποτελέσματα ήταν η συνεργασία με ψυχολόγο, που ήταν ένα από τα καλύτερα δώρα που έκανε στον εαυτό της. Μίλησε ακόμα για τα πρώτα της χρόνια στο τένις, όταν δεν τα πήγαινε καλά και είχε ακόμα και εναλλακτικές στο μυαλό της, αλλά και για την πολύ σημαντική στήριξη από τους γονείς της, όταν δεν την στήριξε κανείς άλλος.

"Ήμουν πολύ τυχερή που είχα αυτούς τους γονείς, γιατί επένδυσαν πολύ σε εμένα ενώ δεν είχα καμία υποστήριξη από την ομοσπονδία ή χορηγούς. Ο πατέρας μου έδωσε πολλά χρήματα για να παίξω τένις και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για όλα όσα μου προσέφεραν και οι δύο, για να πετύχω τους στόχους μου", είπε η Σάκκαρη στην αποκαλυπτική συνέντεξη που παραχώρησε στον Tumaini Carayol για τoν Guardian.

Μπορεί τώρα, στα 26, να είναι μια από τις κορυφαίες στον κόσμο, Νο.6 στην κατάταξη της WTA και ημιφιναλίστ σε δυο Grand Slams φέτος, η Σάκκαρη όμως δεν ήταν εξίσου ψηλά ως junior παίκτρια.

"Όταν αποφάσισα να γίνω επαγγελματίας, έλεγα πως θα το δοκίμαζα για 1-2 χρόνια να δω πως θα πάει. Διαφορετικά, σκεφτόμουν μήπως να πήγαινα σε κάποιο κολέγιο, ή να σπουδάσω κάτι εκτός Ελλάδας. Ήμουν πολύ μακριά από τις καλύτερες παίκτριες, έβλεπα ότι ήταν σε άλλο επίπεδο, τελείως διαφορετικό από το δικό μου."

Η Σάκκαρη είναι αναμφίβολα μια από τις παίκτριες που δουλεύουν πιο σκληρά στο tour και έχει κάθε δικαίωμα να απολαμβάνει την επιτυχία της: "Βλέποντας αυτές τις παίκτριες τώρα, δεν θέλω να ακουστώ αλαζονική, αλλά αυτή τη στιγμή αντιλαμβάνομαι ότι είμαι καλύτερη. Αυτό μου αποδεικνύει πολλά. Πρέπει να λέμε στους νεαρούς αθλητές ότι δεν χρειάζεται να είσαι κορυφαίος στα junior για να καταλήξεις στην κορυφή."

Η Σάκκαρη δοκίμασε επίσης αρκετές συνεργασίες με προπονητές στο παρελθόν, αλλά τα τελευταία χρόνια βρήκε τον κατάλληλο στο πρόσωπο του συνομήλικου της, Tom Hill, με τον οποίο δουλεύει από τα μέσα του 2018, με πολύ μεγάλη επιτυχία: "Είναι ωραίο να έχεις δίπλα σου κάποιον στην ηλικία σου, που σε καταλαβαίνει καλά και στηρίζει τις αποφάσεις σου."

Τέλος, η 26χρονη Ελληνίδα μίλησε και για κάτι άλλο που τη βοήθησε στην πολύ μεγάλη βελτίωση που έδειξε φέτος και ήταν η απόφασή της να συνεργαστεί με ψυχολόγο: "Η αποβολή όλων αυτών των αρνητικών σκέψεων είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στο παιχνίδι μου. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, εργάζομαι με την βοήθεια ειδικού πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν έχω λόγο να το κρύψω από κανέναν, είναι από τα καλύτερα δώρα που έχω κάνει στον εαυτό μου γιατί με έχει βελτιώσει τόσο ως άνθρωπο όσο και ως παίκτρια. Είναι το καλύτερο κομμάτι σε αυτό το σημείο της καριέρας μου, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την άνοδό μου και είναι κάτι που δεν θα μετανιώσω ποτέ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots