WTA
Σάκκαρη: Υποψήφια για το WTA βραβείο της πιο βελτιωμένης παίκτριας

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © WTA Finals
tn team Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 - 9:45

Η φανταστική χρονιά της Μαρίας Σάκκαρη αναγνωρίστηκε με μια υποψηφιότητα για το βραβείο της πιο βελτιωμένης παίκτριας της WTA, για το 2021. Αναλυτικά οι υποψηφιότητες.

Παρότι πραγματοποίησε μια πολύ σπουδαία χρονιά, καταφέρνοντας από το Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης να φτάσει στο Νο.6, ο ανταγωνισμός για τη Μαρία Σάκκαρη θα είναι μεγάλος, στο βραβείο της WTA "Most Improved Player of the Year".

Συνυποψήφιες για το βραβείο είναι η Barbora Krejcikova, πρωταθλήτρια στο Roland Garros και Νο.5 στον κόσμο - με την Τσέχα να έχει φτάσει και έως το Νο.3 ενώ άρχισε τη σεζόν στο Νο.65 (!) - η Paula Badosa, που κατάφερε από το Νο.69 να ανεβεί στο Νο.8 τον τελευταίο χρόνο και βεβαίως να κατακτήσει και έναν μεγάλο τίτλο στο Indian Wells, η Anett Kontaveit, που από το Νο.23 έφτασε στο Νο.7 και έκανε ένα τρομερό δεύτερο μισό στη χρονιά, καθώς και η Ons Jabeur, που από το Νο.31 έφτασε στο Νο.7 του κόσμου και θα τερματίσει τη χρονιά στο Νο.10. Ακόμα, με λιγότερες πιθανότητες βάσει αριθμών, είναι υποψήφιες η φιναλίστ του US Open, Leylah Fernandez, και η πολύ καλή φέτος Jessica Pegula.

Η Σάκκαρη από την πλευρά της κατάφερε μέσα σ' αυτή τη χρονιά να γράψει ιστορία πολλές φορές, ανεβάζοντας σε νέα επίπεδα το ελληνικό τένις. Έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία της open era που έπαιξε σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης και το έκανε δυο φορές, στο Roland Garros και στο US Open. Έγινε επίσης η πρώτη Ελληνίδα που μπήκε στο Top 10 και που προκρίθηκε στο WTA Finals, όπου είχε πολύ καλή παρουσία και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Στην κατηγορία της κορυφαίας παίκτριας για το 2021, υποψήφιες είναι οι Ashleigh Barty, Barbora Krejcikova, Garbine Muguruza, Naomi Osaka, Emma Raducanu, Aryna Sabalenka και Iga Swiatek.

Αναλυτικά όλες οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία της WTA:

WTA Player of the Year:
Ashleigh Barty
Barbora Krejcikova
Garbine Muguruza
Naomi Osaka
Emma Raducanu
Aryna Sabalenka
Iga Swiatek

WTA Doubles Team of the Year:
Shuko Aoyama/Ena Shibahara
Alexa Guarachi/Desirae Krawczyk
Hsieh Su-wei/Katerina Siniakova
Nicole Melichar-Martinez/Demi Schuurs
Samantha Stosur/Zhang Shuai

WTA Most Improved Player of the Year:
Paula Badosa
Leylah Fernandez
Ons Jabeur
Anett Kontaveit
Barbora Krejcikova
Jessica Pegula
Maria Sakkari

WTA Newcomer of the Year:
Ann Li
Camila Osorio
Emma Raducanu
Liudmila Samsonova
Mayar Sherif
Clara Tauson
WTA Comeback Player of the Year:
Ana Konjuh
Sania Mirza
Carla Suarez Navarro
Elena Vesnina

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots