WTA
Βραβεία WTA: Παίκτρια της χρονιάς η Barty

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 - 19:00

Η Ashleigh Barty αναδείχθηκε κορυφαία παίκτρια της χρονιάς στα βραβεία της WTA. Δυο βραβεία κέρδισε η Barbora Krejicikova, ενώ βραβεύτηκαν ακόμα οι Emma Raducanu και Carla Suarez Navarro.

H Ashleigh Barty, που παρέμεινε από την αρχή έως το τέλος της χρονιάς στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και κέρδισε 5 τίτλους το 2021, συμπεριλαμβανομένου και του Wimbledon, αναδείχθηκε καλύτερη τενίστρια της χρονιάς, για 2η φορά στην καριέρα της, αφού το είχε κερδίσει και το 2019.

Καλύτερη ομάδα στα διπλά αναδείχθηκε το τσεχικό δίδυμο των Barbora Krejcikova και Katerina Siniakova. Για 2η φορά κέρδισαν το βραβείο, καθώς το είχαν κερδίσει και το 2018.

Η Krejcikova, η οποία ξεκίνησε τη χρονιά εκτός του Top 50 και έφτασε μέχρι το Νο.3, κατακτώντας το Roland Garros, κέρδισε και ένα δεύτερο βραβείο, αυτό της πιο βελτιωμένης παίκτριας της χρονιάς - μια κατηγορία στην οποία ήταν υποψήφια και η Μαρία Σάκκαρη. 

Καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη παίκτρια για φέτος αναδείχθηκε η Emma Raducanu, που κατέκτησε το US Open, ενώ το βραβείο για το καλύτερο "comeback" το κέρδισε η Carla Suarez Navarro, η οποία σκόπευε να κλείσει την καριέρα της το 2020, αλλά η πανδημία της άλλαξε τα σχέδια, ενώ τον Σεπτέμβριο διαγνώστηκε και με καρκίνο. Τελικά κατάφερε να κερδίσει αυτή τη δύσκολη μάχη και να επιστρέψει το 2021, παίζοντας στα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου και αποχαιρετώντας το αγαπημένο της άθλημα όπως εκείνη το ήθελε.

Τα βραβεία της WTA για το 2021:

WTA Player of the Year: Ashleigh Barty
WTA Doubles Team of the Year: Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova
WTA Most Improved Player of the Year: Barbora Krejcikova
WTA Newcomer of the Year: Emma Raducanu
WTA Comeback Player of the Year: Carla Suarez Navarro

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots