WTA
Σάκκαρη: "Δεν συνέβη κατά λάθος"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © WTA Finals
tn team Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 - 19:57

Η Μαρία Σάκκαρη γράφει στο Players' Voice του Eurosport για την συγκλονιστική φετινή της χρονιά, αναλύοντας αυτά που έκανε διαφορετικά, εξηγώντας πως τίποτα δεν συνέβη κατά λάθος και τονίζοντας πως το παν σ' αυτή την off-season είναι η ξεκούραση, για να επιστρέψει ακόμα δυνατότερη το 2022!

Αναλυτικά όλα όσα έγραψε η Μαρία Σάκκαρη στο Players' Voice:

"Το να φτάσω στους δύο πρώτους ημιτελικούς Grand Slam μέσα σε μια σεζόν ήταν απίστευτο και το να τελειώσω τη σεζόν στη Γουαδαλαχάρα στο WTA Finals, ήταν στ' αλήθεια ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αλλά δεν συνέβη κατά λάθος.

Πριν από τη χρονιά αυτή, θα έλεγα πως κάποιες φορές ήμουν σκληρή και αρνητική με τον εαυτό μου. Φέτος, με τη βοήθεια των κατάλληλων ανθρώπων δίπλα μου, συγκεντρώθηκα στο να κάνω καλές και θετικές σκέψεις. Πιστεύω πως τα αποτελέσματά μου το έδειξαν αυτό, οπότε το να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου είναι σίγουρα μια πολύ καλή ιδέα.

Ήταν κάτι στο οποίο εστιάσαμε περισσότερο και η προσαρμογή της συμπεριφοράς μου οδήγησε σε σταδιακή βελτίωση. Αλλά υπήρχε και μια συγκεκριμένη στιγμή στο Roland Garros που ήταν κομβική όχι μόνο για τη σεζόν μου, αλλά και για την καριέρα μου. Θυμάμαι ότι ένιωθα καλά το παιχνίδι μου στο Παρίσι, αλλά το ματς με την Elise Mertens ήταν κλειδί. Ήταν πιθανότατα ένα από τα καλύτερά μου φετινά ματς και το ότι το κέρδισα, μου έδωσε πολλή αυτοπεποίθηση.

Ήταν ένα σημαντικό σημείο στο 'ταξίδι' μου στο Παρίσι, όπως και ο ημιτελικός ήταν μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου. Είχα match point απέναντι στην Barbora (Krejcikova), αλλά προφανώς τα πράγματα δεν πήγαν καλά για μένα. Πονάει ακόμα όταν το σκέφτομαι. Ήταν όμως μια εμπειρία που μπορεί να με κάνει ακόμα πιο καλή και δυνατή για τη συνέχεια. Το να χάσεις match point μπορεί να συμβεί στον καθένα, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Σημαίνει πως θα είμαι καλύτερα προετοιμασμένη την επόμενη φορά που θα έχω μια τέτοια ευκαιρία στα χέρια μου.

Ξέρω ότι ο προπονητής μου, Tom Hill, λέει πως θέλει να γίνω περισσότερο αλαζονική. Αλλά νομίζω ότι θέλει ουσιαστικά να πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου, κάτι που είναι πολύ σωστό. Οι δυο ημιτελικοί στα Grand Slam έδειξαν ότι κάνω σωστά πράγματα και αυτά τα αποτελέσματα με βοηθούν να βρω την αυτοπεποίθησή μου και να καταλάβω τι πιστεύω ότι είμαι ικανή να κάνω.

Επίσης δουλεύω με ψυχολόγο που πραγματικά με ξέρει και εστιάζουμε στο να βρίσκω τρόπους να χτίζω την αυτοπεποίθησή μου εκτός γηπέδου, οπότε δεν στηρίζομαι μόνο στα αποτελέσματά μου. Το να έχεις αυτή την ισορροπία πραγματικά βοηθάει και είμαι σε διαδικασία να γίνομαι λίγο καλύτερη κάθε μέρα.

Η θέση μου στην κατάταξη τα αντικατοπτρίζει όλα αυτά - μπήκα στο Top 10 στα 26 μου και η επιτυχία σε αυτή την ηλικία απαιτεί διαφορετικού τύπου νοοτροπία. Όταν είσαι νέα είσαι ατρόμητη, δεν σκέφτεσαι, απλά παίζεις. Στα 26 είσαι πιο ώριμη και διαχειρίζεσαι διαφορετικά τα πράγματα. Γι' αυτό όλο αυτό ήταν τόσο ξεχωριστό για μένα. Φυσικά, το να είμαι η πρώτη Ελληνίδα που μπαίνει στο Top 10, το κάνει ακόμα καλύτερο. Είναι μεγάλη υπόθεση για μένα, την οικογένειά μου, την πατρίδα μου. Είναι πολύ ωραίο για την Ελλάδα να έχει εμένα και τον Στέφανο (Τσιτσιπά) στο Top 10 του κόσμου.

Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα δεν είχαμε πολλούς τενίστες, οπότε ήταν δύσκολο να ακολουθήσεις ένα μονοπάτι προς την κορυφή. Ωστόσο, το γεγονός ότι η μητέρα μου ήταν τενίστρια, ήταν κάτι που με ενέπνευσε και με έκανε να πιστέψω πως μπορώ να πετύχω στόχους μου. Είναι στο πλευρό μου από τότε που ξεκίνησα το τένις στα 6 μου, κάτι που με βοήθησε αρκετά στο να φτάσω εδώ που βρίσκομαι τώρα.

Κατά τη διάρκεια της off-season, στόχος μου είναι να ξεκουραστώ και να μην κάνω τίποτα! Δεν θέλω να ταξιδέψω πουθενά, θέλω απλά να ξεκουραστώ και μετά να κάνω τα πλάνα μου για τη νέα σεζόν. Δεν έχω κάποιους συγκεκριμένους στόχους, επειδή αυτή η σεζόν μου έδειξε ότι όλα είναι πιθανά. Το να γίνω μια καλύτερη έκδοση του εαυτού μου είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος στόχος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots