WTA
Προσωπικότητα της χρονιάς η Raducanu!

 
Emma Raducanu
Emma Raducanu
tennisnews team Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 - 17:36

Με τη μεγαλύτερη διάκριση στα αθλητικά βραβεία του BBC τιμήθηκε η Emma Raducanu, η οποία αναδείχθηκε κορυφαία αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς!

Η 19χρονη Βρετανίδα είχε μια φανταστική χρονιά, πρώτα φτάνοντας μέχρι τις "16" καλύτερες του Wimbledon και αργότερα κάνοντας εκείνη την παραμυθένια πορεία στο US Open, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι τον τίτλο.

Χθες το βράδυ είχε την τιμητική της στα αθλητικά βραβεία του BBC, καθώς βραβεύτηκε με το σημαντικότερο βραβείο, αυτό της αθλητικής προσωπικότητας της χρονιάς (Sports Personality of the Year) για το 2021.

Κέρδισε μάλιστα τους χρυσούς Ολυμπιονίκες του Τόκιο, τον δύτη Tom Daley και τον κολυμβητή Adam Peaty.

"Έβλεπα τα βραβεία μεγαλώνοντας και είμαι περήφανη που βρίσκομαι ανάμεσα στους νικητές. Είμαι πολύ χαρούμενη που το βρετανικό τένις κατάφερε να πάρει ξανά το βραβείο αυτό", είπε η Emma Raducanu, η οποία βρισκόταν σε καραντίνα στο Άμπου Ντάμπι, καθώς ήταν θετική στον κορωνοϊό, γι' αυτό και δεν παραβρέθηκε στην τελετή.

"Η στήριξη που είχα τον τελευταίο χρόνο ήταν τρελή και η ενέργεια που ένιωσα στο Wimbledon παίζοντας μπροστά στον κόσμο μου, ήταν κάτι που δεν έχω ξανανιώσει", πρόσθεσε η νεαρή Βρετανίδα, η οποία έγινε η πρώτη εκπρόσωπος του βρετανικού τένις που κατέκτησε Grand Slam τίτλο μετά από 44 χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots